Notícies més llegides




Esports


Girona

Girona acull el Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona 2016

Esports  -  01/10/2016  -  16:04

El vilafranquí Juan Búrdalo, el Centre de Tecnificació del Bages i Sidorme Hotels, guardonats en el 8è Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona


Els guardonats i les autoritats, aquest matí al pavelló de Palau de Girona

Els guardonats i les autoritats, aquest matí al pavelló de Palau de Girona




Dins del marc del Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona 2016, avui s'han entregat els tres premis anuals de reconeixement especial. El guardó Julio Carlos García-Romeu, a la persona amb la qual, gràcies a la seva vinculació i participació en el Congrés, s'ha consolidat una relació que va més enllà d'aquest esport i que mereix un especial reconeixement, se l'ha endut Juan María Búrdalo, professor entrenador del Judo Club Vilafranca (Vilafranca del Penedès) i seleccionador de la Federació Catalana de Judo categoria absoluta masculina 2015-2016. El Jita Kyoei, de reconeixement a la feina d'aquelles empreses que durant una llarga trajectòria han destacat per la seva aportació desinteressada en favor del judo, ha estat per a Sidorme Hotels. Finalment, el tercer guardó, Judo, Solidaritat i Valors, que té com a finalitat promoure les iniciatives orientades a l'intercanvi d'experiències en l'àmbit esportiu i humà amb grups de judokes o clubs d'altres països, comunitats autònomes o ciutats, l'ha rebut el Centre de Tecnificació de Judo del Bages.

Aquest matí ha tingut lloc la cerimònia inaugural del Congrés, que ha estat presidida per la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el representant territorial de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, Josep Pujols; el vicepresident de la Federació Catalana de Judo, Jordi Yuste; el delegat a Girona de Securitas, empresa patrocinadora del Congrés, Antonio Benítez; i el president de l'Associació Girona Judo, Fèlix Estartús. Estartús ha manifestat la seva "enorme satisfacció pel fet de veure l'excel·lent resposta que ha tingut la convocatòria del Congrés, especialment per part dels tècnics i professors dels diferents clubs de Catalunya".

Els entrenadors olímpics i medallistes mundials Joaquín Ruiz i Kenji Uematsu dirigeixen aquesta vuitena edició del Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona que se celebra des del passat dijous i fins demà diumenge al pavelló del Complex Esportiu de Palau. En total són 7 blocs de sessions tècniques i pràctiques sobre tatami, als quals s'han afegit, per primer cop, sessions de judo adaptat, a càrrec dels judokes portuguesos Djibrilo Iafa i Miguel Vieira (atleta paralímpic a Rio 2016). Hi participen 320 judokes, entre tècnics, professors, entrenadors i esportistes.

Els tallers i blocs de judo estan basats en rendiment esportiu, tècnica i tàctica, i mètodes d'entrenament d'alt nivell, tots ells combinats amb sessions teòriques i pràctiques sobre tatami, i s'adrecen a professors i entrenadors de judo, judokes d'alt nivell, universitaris, practicants de judo i professors d'Educació Física.

El Congrés es va obrir dijous al pavelló de Palau on a les 6 de la tarda Miguel Vieira i Djibrilo Iafa van impartir una màster class de judo adaptat per a invidents als alumnes de l'Escola de Judo i del Grup Tecnificació Gironès. Ahir divendres arrencaven les primeres sessions del Congrés, de la mà dels medallistes Quino Ruiz i Kenji Uematsu a la pista central del pavelló de Palau, on va haver-hi també un apartat especial dedicat al judo adaptat, a càrrec de Iafa i Vieira, dirigits pel seu entrenador, Diogo Ferreira. Avui hi ha hagut sessions de matí, que es reprendran aquesta tarda, i demà tindrà lloc la clausura del Congrés a les 12 del migdia.

Cartell de luxe

Com ha estat habitual en les set edicions precedents, el Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona compta amb la presència d'esportistes de primer nivell. En aquesta ocasió els caps de cartell són:

- Joaquín Ruiz: Subcampió mundial 1991; campió d'Europa 1988; Olímpic a Los Angeles 1984, Seul 1988 i Barcelona 1992; i entrenador de l'equip espanyol de Judo.

- Kenji Uematsu: Campió d'Europa 2004; Diploma Olímpic (5è) a Atenes 2004; campió Mundial SUB21 1996; i també entrenador de l'equip espanyol de Judo.

Ruiz i Uematsu compten, com a tècnic auxiliar, amb el francès Frédéric Dambach, professor internacional de judo, judoka Internacional amb França i cinturó negre 5 DAN. Al Congrés hi haurà judokes i tècnics de França (Nantes i París), Moldàvia, Ucraïna, Portugal i Madrid, a més dels diferents clubs i tècnics de Catalunya. S'ha comptat també amb la presència del campió mundial i campió d'Europa SUB21, Fran Garrigós.

Per a l'organització del Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona, l'Associació Girona – Judo, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el Consell Comarcal del Gironès, el Consell Esportiu del Gironès, l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES), la Federació Catalana de Judo i Disciplines Associades (D.A.), i la Federació Espanyola de Judo i D.A.

40è aniversari del judo gironí

L'any 2017 es compliran 40 anys des que l'Associació Girona Judo va començar la seva trajectòria a Girona. Per celebrar-ho, ja la setmana entrant es posaran a treballar en el que serà el IX Congrés Internacional de Judo Ciutat de Girona i que "serà una edició ben especial per celebrar els 40 anys (1977-2017) del nostre inici en el judo gironí", en paraules de Fèlix Estartús.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...