Notícies més llegides



+ Notícies


Sant Gregori

Sant Gregori rebaixa l'IBI per 2017

+ Notícies  -  26/10/2016  -  22:15

Es creen unes noves bases d'ajudes per bonificar l'IBI d'agricultors i ramaders del municipi


IBI

IBI




L'Ajuntament de Sant Gregori ha aprovat per Ple aquest 26 d'octubre les ordenances fiscals per l'exercici 2017, rebaixant l'IBI urbana en un 3%, i congelant impostos, taxes i preus públics.

Segons l'alcalde, Quim Roca (CiU), aquestes són unes ordenances que permeten consolidar un equilibri pressupostari al municipi i que garanteixen elaborar el pressupost 2017 i seguir realitzant inversions a Sant Gregori i tots els seus pobles per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Destacant que no es genera càrrega fiscal als veïns.

En l'exercici anterior ja es va rebaixar l'IBI un 1% i d'aquesta manera durant aquesta legislatura no s'han incrementat els impostos i s'ha continuat rebaixant l'IBI urbana.

També s'introdueixen algunes bonificacions específiques en IBI urbana, es manté el 25% de descompte en famílies nombroses que no superin 5,5 vegades el salari mínim interprofessional i s'afegeix una nova bonificació del 60% en l'IBI urbana en les famílies nombroses que no superin uns ingressos familiars de 30.000 euros.

Pel que fa al preu públic de la llar, s'introdueix una bonificació d'un 25% en famílies nombroses i monoparentals. Una mesura consensuada entre el grup de CiU i el grup d'ERC, que finalment s'ha abstingut en el conjunt de les ordenances. El grup de la CUP hi ha votat en contra.

Ajudes a agricultors i ramaders del municipi de Sant Gregori

Des de l'equip de govern de CiU s'han portat a aprovació del Ple unes bases d'ajudes a agricultors i ramaders del municipi on s'aplicaria una bonificació del 50% de l'increment de la quota de l'IBI rústega per coberts agrícoles i altres elements tributaris subjectes a l'activitat agrícola o ramadera. Unes infraestructures que estaven exemptes de tributs i que per l'aplicació d'una llei estatal han de tributar. D'aquesta manera l'Ajuntament de Sant Gregori, de cara l'exercici 2017, contribuirà a rebaixar la càrrega fiscal a un sector primari que es considera que cal protegir.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...