Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

Més de 4000 persones participen de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus a la Selva

La Selva  -  05/12/2016  -  08:50

El Consell Comarcal de la Selva ha valorat molt positivament la resposta que han tingut el conjunt de les 22 actuacions que s'han dut a terme del 18 al 27 de novembre


CCSelva

CCSelva




Més de 4.000 persones han participat en les activitats que s'han organitzat a la comarca de la Selva, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus i que enguany s'ha dedicat novament al malbaratament alimentari. En la campanya sobre malbaratament alimentari "La Setmana de la Cuina de les Sobrances" s'han dut a terme un total de 22 actuacions: 11 parades a mercats setmanals, 5 activitats a centres escolars, 4 activitats diverses i 2 tallers de cuina.

Així, un total de 1000 alumnes de 6 centres escolars han participat en alguna activitat, un total de 2500 veïns de diversos pobles han passat per alguns dels punts d'informació dels 11 mercats setmanals i més de 500 persones han participat en els actes que s'han organitzat a Brunyola, Hostalric, Massanes i Susqueda. Pel que fa als tallers de cuina hi ha participat una seixantena de persones.

Totes aquestes activitats han tingut uns resultats molt positius i és que s'han servit un total de 2500 croquetes i 1500 torradetes de Santa Teresa i s'han lliurat més de 3000 receptaris i tovalles individuals amb els jocs de la Cuina de les Sobrances.

Cap de setmana intens amb uns tallers al Foodlab i el Domus Sent Soví

Després de l'èxit de les activitats durant els primers dies de campanya, el darrer cap de setmana ha estat especialment intens per la coincidència dels dos tallers de cuina celebrats al Food Lab de Riudellots de la Selva i la Domus Sent Soví d'Hostalric i també per la coincidència amb diversos actes al carrer i les escoles. El taller de la Cuina de les Sobrances que es va fer a Riudellots de la Selva, el divendres al vespre, va comptar amb la presència de quatre finalistes del concurs de la Cuina de les Sobrances 2015 i prop de 40 assistents i del taller , i pel que fa al taller al Domus Sent Soví d'Hostalric també hi varen participar quatre finalistes més del concurs 2015 i prop d'una vintena d'assistents.

Paral·lelament es varen realitzar diverses activitats com el tret de sortida de la campanya municipal del mes del reciclatge, la cloenda del mes del reciclatge a Hostalric entre altres.

Els responsables del Consell Comarcal han valorat molt positivament aquesta campanya sobre malbaratament alimentari a la Selva, ja que totes les activitats han tingut una alta participació. En aquest sentit, el conseller Josep Roquet ha volgut agrair una vegada més la col·laboració de les Cuineres de Sils, molt conegudes a la comarca, i que una vegada més s'han volgut sumar a aquesta iniciativa.

Tal com ha explicat Roquet, l'objectiu de l'ens comarcal ha estat col·laborar en la millora de la consideració de la cuina de les sobrances presentant-la com una alternativa culinària caracteritzada per la diversitat i creativitat de les receptes elaborades amb menjar sobrant. En aquesta línia, el conseller ha recordat que s'ha plasmat en les tovalles individuals i receptaris lliurats que inclouen jocs de paraules amb un nou vocabulari basat en les R de la reutilització.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...