Notícies més llegides




Baix Empordà


Calonge

Calonge i Otívar celebren els 10 anys d'agermanament

Baix Empordà  -  07/12/2016  -  14:42

Aproximadament un 20% de la població de Calonge té alguna vinculació familiar amb Otívar


10 anys d’agermanament a Otívar

10 anys d’agermanament a Otívar




Un grup de 60 veïns i veïnes de Calonge, i una delegació institucional encapçalada per l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, celebren aquesta setmana el desè aniversari del pacte d'agermanament amb aquest poble de Granada. El grup va sortir dilluns al matí i estarà fins divendres a Otívar, coincidint amb les festes patronals d'aquest municipi i amb la celebració del desè aniversari de la signatura del pacte d'agermanament entre Otívar i Calonge, que va tenir lloc el desembre del 2006.

La visita del grup de veïns i veïnes i de la delegació institucional de l'Ajuntament forma part dels viatges que periòdicament es fan entre aquests dos pobles en el marc del pacte d'agermanament. El grup de veïns i veïnes va arribar dilluns a Otívar, i tornarà el proper divendres.

La relació entre els municipis de Calonge i Otívar es remunta a la dècada dels anys 50 i 60 del segle passat, quan Calonge va rebre una important afluència d'immigrants provinents d'Otívar que van establir la seva residència al municipi baixempordanès. Aquest és l'origen del pacte d'agermanament que es va formalitzar el 2006 i que ha tingut i té com a objectiu principal mantenir i promoure els llaços d'amistat amb Otívar, a la vegada que aquest pacte es va plantejar com un deute moral envers la immigració provinent d'aquest poble de Granada. Actualment es calcula que a Calonge viuen aproximadament 2.000 persones que són nascudes a Otívar o que són descendents de famílies provinents d'aquesta població andalusa, és a dir, una mica més del 20% dels calongins tenen alguna vinculació amb aquest municipi andalús.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...