Notícies més llegides



Catalunya


L'Hospitalet de Llobregat

Arrimadas, Rivera i Albiol, amb la plataforma que vol “treure de la penombra” els no independentistes

Catalunya  -  19/01/2017  -  20:54

Líders unionistes participen en la presentació en societat de Concòrdia Cívica a l'Hospitalet


Presentació Concòrdia Cívica/GN

Presentació Concòrdia Cívica/GN




Els líders de Ciutadans, Albert Rivera i Inés Arrimadas, el president del Partit Popular català, Xavier García Albiol i membres de Societat Civil Catalana com Mariano Gomà han apadrinat aquest vespre Concòrdia Cívica, una plataforma que neix per combatre l'independentisme que proposa "un referèndum fora de la llei" i que vol donar veu a l'unionisme "perquè deixi la penombra i surti a la llum", segons la seva presidenta, Teresa Freixes.

La plataforma, que és fruit de la suma de persones provinents d'entitats com Societat Civil Catalana, Empresaris de Catalunya o Convivència Cívica Catalana, ha estat recolzada per un ampli ventall de representants dels partits unionistes en l'acte de presentació que han celebrat aquest vespre a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat davant d'unes 300 persones. A la presentació en societat de l'organització també hi havia, a primera fila, el popular Alberto Fernández Díaz o l'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, mentre que no hi ha assistit cap representant socialista.

L'encarregada d'encetar l'acte ha estat la presidenta de Concòrdia Cívica i catedràtica de Dret Constitucional, Teresa Freixes, que ha donat pas als portaveus de les diverses agrupacions que s'han sumat al projecte, entre les quals també hi ha el Grup de Periodistes Pi o Maragall. Freixes ha fet una crida a la ciutadania per a unir esforços per a "desmuntar l'engany" de l'independentisme i ha llegit un fragment del manifest fundacional de la plataforma, que demana que la societat "restauri el teixit social català" que ha quedat "empobrit" pel poder nacionalista.

Freixes, que ha demanat l'empara dels polítics presents per a fer front al "nacionalisme excloent", ha assegurat que "no estem contra ningú, ni per dividir, sinó per sumar i crear sinergies i fer entendre que llei i democràcia no són incompatibles".

Posteriorment han intervingut en l'acte acadèmics com l'economista Clemente Polo -membre d'entitats com Regeneración Democràtica o Espanya i Catalans-, que ha fet una crida a convèncer els independentistes que cal seguir dins una Espanya "oberta" o el sindicalista Manuel García (CCOO), que ha afirmat que "hem passat de 40 anys de dictadura a 40 anys de nacionalisme".

Després de l'acte, en una atenció als mitjans, el popular Xavier García Albiol ha explicitat el seu suport a la nova plataforma assegurant que cal "anar junts i no dividits contra el pensament totalitari" independentista i felicitant-se perquè "cada dia som més els qui ens atrevim a donar la cara" perquè "dir que no ets independentista no és fàcil".


Autor: Redacció


Notes relacionades

Concòrdia Cívica es presenta amb l’objectiu de “posar raó als sentiments”





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...