Notícies més llegides





Pla de l'Estany


Crespià

La Fira de la Mel de Crespià consolida el “salt qualitatiu”

Pla de l'Estany  -  17/02/2017  -  20:53

La regidora de Promoció Cultural, Anna Maria Garcia, destaca que l'esdeveniment es troba en una fase de "recuperació"


Fira de la Mel de Crespià

Fira de la Mel de Crespià




El municipi de Crespià es tornarà a endolcir ben aviat amb una nova edició de la Fira de la Mel, que enguany se celebrarà el cap de setmana del 25 i 26 de febrer. L'esdeveniment, que arriba a la seva 38a edició, mantindrà els canvis introduïts l'any passat per tal de dinamitzar la fira i enguany inclourà la xerrada "El món fantàstic de les abelles" a càrrec d'Esteve Miràngels, tallers infantils o una exposició fotogràfica del dibuixant Joma, entre d'altres activitats.

"Des de fa dos anys busquem un gir més cultural, que la fira no només es basi en les parades de mel. També procurem que vinguin més productors i gent relacionada amb el sector, volem donar un salt qualitatiu", explica la regidora de Promoció Cultural, Anna Maria Garcia, que també s'atreveix a marcar un objectiu pel que fa al número de visitants d'enguany: "Si arribem als 4.000 assistents serà fantàstic. La fira havia baixat molt però l'any passat vam viure una remuntada, ens trobem en una fase de recuperació i esperem consolidar-ho".

Més enllà de l'artesania
El cartell amb la programació d'aquesta immediata Fira de la Mel ja deixa palès el nou rumb multifuncional de l'activitat. El tret de sortida tindrà lloc el dissabte dia 25 a les dotze del migdia, quan es procedirà a una inauguració que coincidirà amb l'obertura de portes de l'exposició del dibuixant Josep Maria Rius, Joma, i amb un tast de mel. Poc després, a la una, l'Esbart Dansaire de Fontcoberta amenitzarà la fira amb una actuació, un acte que precedirà les propostes que tindran lloc a les quatre de la tarda: una audició de sardanes amb la cobla 'La Principal de Banyoles' i uns tallers per als més menuts sobre 'El món de les abelles i la mel', proposta que clourà amb una xocolatada popular.

El diumenge, per la seva banda, els més matiners, a partir de les nou, podran participar a la tercera caminada popular cap a Roca Caputxa. A les onze, hi haurà una actuació de la Colla Castellera de Figueres, mentre que una hora més tard hi haurà una sortida i ballada amb capgrossos. El folklore continuarà a dos quarts d'una amb un ofici solemne que comptarà amb la música de l'orquestra 'Rossinyolets', i abans de dinar Esteve Miràngels oferirà la xerrada "El món fantàastic de les abelles".
A la tarda, els Rossinyolets tornaran a actuar amb una audició de sardanes (16h), tot i que el punt i final el posarà la xerrada-col•loqui amb l'autor de l'exposició "Viatge incessant". Totes aquestes activitats estaran acompanyades de les tradicionals parades de mel i de productes artesans.


Autor: J.N/ GN


Notes relacionades

El bon temps anima la 38a Fira de la Mel de Crespià


Arxiu adjunt

Programa Fira de la Mel 2017

Espo de fotos






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...