Notícies més llegides




La Selva


Riudellots de la Selva

Fiporc de Riudellots de la Selva supera les expectatives amb més de 10.000 visitants

La Selva  -  19/02/2017  -  19:13

Enguany s'ha ampliat l'àrea de tast gastronòmic amb nous expositors i més espai per menjar


Canal Ajuntament / Marc Sureda

Canal Ajuntament / Marc Sureda




La quarta edició de Fiporc celebrada aquest cap de setmana a Riudellots de la Selva, ha superat les expectatives amb més de 10.000 visitants. El bon temps ha acompanyat durant els dos dies i l'àrea de tast gastronòmic on poder menjar i fer degustacions, s'ha omplert de gom a gom, especialment el diumenge a l'hora de dinar.

Tot i que es fa difícil quantificar el nombre exacte de persones que han visitat la fira durant tot el cap de setmana el regidor de Promoció Econòmica i responsable de la Fiporc, Lluís Barnés, ha explicat que "s'han superat els 9.000 visitants de l'any passat" i que "ha estat un encert ampliar l'àrea de tast gastronòmic per poder acollir a tots els visitants".

Com a novetat la fira, s'ha iniciat cada dia, amb un esmorzar de forquilla on s'han pogut menjar tota mena de productes relacionats amb el porc entre ells els típics greixons, els embotits, els pernils, les botifarres, la carn a la brasa, la pota i tripa, el porc a l'espasa, l'aranya de porc i l'arròs de galta de porc.

Un any més l'àrea de tast gastronòmic ha compartit protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

Més d'un centenar de voluntaris

Un any més des de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva, s'ha volgut destacar i agrair la feina realitzada pels més de 100 voluntaris del municipi sense els quals l'organització de la fira no seria possible, tal i com han manifestat l'alcaldessa Montserrat Roura i el regidor de promoció econòmica, Lluís Barnés. En aquest sentit, a partir de la setmana vinent, es farà una reunió de valoració amb tots els agents implicats i es començarà a treballar en l'edició de l'any vinent.

Consolidació de Fiporc

Fiporc va obrir les portes al públic dissabte, amb la inauguració del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull destacant la importància del sector carni i porcí, no només com a motor econòmic del municipi i de les comarques gironines sinó de tot el país". En aquest sentit Rull va felicitar a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva i a tota la gent i empreses que "han aconseguit, en només 4 anys, consolidar FIPORC com a un clar referent a Catalunya".FIPORC està impulsada per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva amb el suport organitzatiu de l'empresa gironina Incatis.

Sobre FIPORC

FIPORC va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població.

En aquest sentit un total de 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats amb diversos productes alimentaris, on la indústria càrnia s'ha convertit en un dels principals motors de l'economia local convertint Riudellots en el segon municipi d'Europa on hi passen més porcs al dia.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...