Notícies més llegides




Alt Empordà


Vila-sacra

Vila-sacra serveix més de 7.000 calçots en la catorzena Fira de la Ceba i del Calçot

Alt Empordà  -  19/02/2017  -  13:19

Jordi Fort repeteix com a guanyador del concurs de menjar calçots, en què ha participat una dona per segona vegada


Pau Guerrero / GN

Pau Guerrero / GN




Vila-sacra ha servit aquest diumenge més de 7.000 calçots en la catorzena edició de la Fira de la Ceba i del Calçot. L'any passat, per primera vegada la fira va canviar el format de la calçotada popular per allargar les degustacions tot el dia amb una venda centralitzada de tiquets, una opció que enguany s'ha repetit. L'alcaldessa de Vila-Sacra, Carme Barceló, es mostra satisfeta de la jornada, i destaca que "estan molt contents" de l'afluència de visitants, que ha fet acabar els calçots de les degustacions al migdia.

"El problema que hem tingut aquest any és que com que en els darrers dies ha plogut molt, no hi havia gaires calçots perquè els camps estaven massa molls per accedir-hi", explica Barceló. "Hem tingut menys calçots que altres anys, però hem esgotat tots els que teníem i llavors també hem donat vida als establiments del municipi, que sempre és positiu", indica.

El plat fort de la fira és el tradicional concurs de menjar calçots, que ha repetit el guanyador de l'any passat, Jordi Fort, amb 1,595 grams de calçots menjats. Aquest any s'hi han inscrit tres persones: dos repetidors i un tercer candidat que no s'hi ha presentat i ha estat substituït per una voluntària de darrera hora, la segona dona que es presenta en tota la història del concurs i que ha batut el rècord de la seva antecessora l'any 2006, amb 480 grams de calçots menjats. El premi al més golafre s'ha entregat a la una, juntament amb el guardó a la millor exposició del concurs de plantes i flors.

I és que a banda de les activitats gastronòmiques relacionades amb les cebes i els calçots i la fira d'alimentació i artesania, la jornada també ha comptat amb diverses exhibicions. A l'edifici de l'Ajuntament s'hi ha pogut veure la mostra "Càtars i trobadors", l'exposició fotogràfica "Retocs" d''Enric Boldó; una exposició d'aquarel·les a càrrec de Concepció Dabau; pintures d'Enric Rovira i Isabel López i una exposició d'artesania amb fusta feta per Josep Descamps. A més, a les antigues escoles s'hi han pogut veure els treballs fets en els cursos de pintura, treballs manuals i dibuix de Laia Pol.

La catorzena edició de la Fira de la Ceba i del Calçot s'ha acabat aquesta tarda amb animació infantil a càrrec dels Xancleta, que posava el punt final a un programa en què també hi ha hagut passejades en poni, jocs tradicionals per a la mainada o un taller de sorra de colors, a més d'una missa solemne a l'Església de Sant Esteve amb la coral Veus Blanques de Vila-Sacra.


Autor: A.C/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...