Notícies més llegides




Política


Catalunya

Garcia Albiol adverteix que el Govern de la Generalitat “està treballant per carregar-se la democràcia a Catalunya”

Política  -  20/02/2017  -  17:26

El coordinador general del PPC anuncia que demà registraran la petició de comissió d'investigació al Parlament, "aquests fets no poden quedar sense resposta dels partits democràtics"


Xavier Garcia Albiol

Xavier Garcia Albiol




El coordinador general del Partit Popular Català, Xavier Garcia Albiol, ha advertit avui que el Govern de la Generalitat "està treballant per carregar-se la democràcia a Catalunya". Així ha fet referència a les paraules del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que assegura que el Govern català "està fent coses que no es poden explicar". "Aquests fets no poden quedar sense resposta dels partits democràtics" ha afegit anunciant que per aquest motiu demà mateix registraran la petició d'una comissió d'investigació al Parlament.

"Ja no parlem d'un suposat il·luminat com en el cas de l'ex senador Vidal, és el portaveu d'ERC al Congrés reconeixent que estan duent a terme accions que no es poden explicar" ha denunciat. Per tots aquests motius ha demanat també la compareixença de Rufián al Parlament, "ha d'explicar en primera persona i en seu parlamentària quines són exactament les actuacions que segons ell el Govern de la Generaltiat fa al marge de la legalitat i que no es poden dir". Tanmateix ha demanat al vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, que "igual que va sortir a desmentir Vidal, pregunto si es fa seves les afirmacions del portaveu d'ERC al Congrés o les desmenteix". "ERC té un ull clínic per escollir portaveus, escull bocamolls. Tant Vidal com Rufián tenen un currículum espectacular per fer declaracions temeràries que evidencien que el Govern català actua de manera irresponsable i inadmissible".

D'altra banda, sobre les suposades negociacions del Govern d'Espanya amb el Govern de la Generalitat, Garcia Albiol ha assegurat que "el Govern d'Espanya no està mantenint reunions secretes amb ningú". "És evident que el Govern d'Espanya no parlarà de referèndum ni de posar en risc la sobirania nacional ni de cap procés que suposi trencar Catalunya de la resta d'Espanya", ha remarcat. En aquest sentit ha argumentat que "el Govern d'Espanya vol que el Govern de la Generalitat segui a la taula, trenqui el bloqueig que està provocant i accepti parlar dels problemes reals dels catalans que no són ni el procés ni la independència, són entre d'altres, la sanitat, els serveis socials, l'educació, les infraestructures o el finançament".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...