| Dimecres, 23 Abril de 2014
Girona
Girona inaugura el Museu de la Fotografia de la ciutat
Actualitat Girona - 18:59 - 21-09-2012 | Es tracta d’un centre virtual pioner, on s’exposaran les imatges més representatives de la fotografia gironina.
Museu de la Fotografia
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions, Joan Boadas, han presentat aquest matí el Museu de la Fotografia de Girona (MFGi), augura el MFGi, un museu virtual on s’exposaran aquelles imatges més representatives de la fotografia gironina, dels autors i autores més destacats, dels principals gèneres fotogràfics i de les diferents manifestacions fotogràfiques vinculades a la nostra ciutat.

El Museu de la Fotografia de Girona és un espai virtual on es pot passejar mitjançant la tecnologia 3D. El visitant, quan entra, es troba a l’interior de la sala d’un museu, amb els panells informatius i les fotografies penjades a les parets, i un itinerari pensat per tal que aquest pugui descobrir, pas a pas, les obres fotogràfiques exposades.

“Avui presentem un equipament cultural que té tots els avantatges d’un equipament presencial i, fins i tot, més. Pot competir en termes de contingut exactament igual que un altre; pot competir en termes de visitants, i fins i tot més, perquè està obert a tot el planeta, i a més contribueix igual que els altres equipaments en tot el que significa a servir al patrimoni, a la memòria i a la creativitat  de la ciutat”, ha remarcat l’alcalde de Girona, que ha subratllat que aquest espai reforça el paper de Girona com a “capital cultural i a l’avantguarda”. Carles Puigdemont ha volgut posar èmfasi també en el “valor” que té aquest museu com a eina pedagògica, ja que “estem fent molt més atractiu el consum cultural” i “estem apropant públics potser generacionalment remots a l’obra de creadors molt distants”.  

El MFGi ha estat desenvolupat per l’empresa Evol (Equipaments Virtuals Online), amb la mateixa tecnologia 3D que s’aplica en els videojocs, la qual cosa suposa un pas endavant respecte a projectes existents en l’actualitat, com Google Art, ja que en aquest cas el desplaçament a través dels diferents espais virtuals és continu i sense interrupcions. Cal destacar, doncs, el caràcter pioner en l’aplicació d’aquesta tecnologia en l’àmbit museístic. D’altra banda, l’aplicació està preparada per accedir-hi tant des de dispositius mòbils, com Ipad i Iphone (properament estarà disponible i s’està treballant en la versió per al sistema operatiu Android), com també des de qualsevol ordinador en un entorn web. En aquest sentit, l’alcalde de Girona ha ressaltat el fet que “els gironins que estiguin passejant pel món podran portar aquest museu a la butxaca”.

El MFGi s’ha obert amb la sala dedicada a l’obra de Josep Buil i Mayral (Girona, 1920 – Eivissa, 2005), una figura cabdal per entendre els primer passos de la fotografia moderna catalana dels anys de la postguerra. Tot seguit s’aniran obrint noves sales d’exposició per tal d’oferir un recorregut entorn de l’obra dels fotògrafs i fotògrafes de la nostra ciutat, amb l’objectiu de promoure i posar en valor l’obra de creació fotogràfica tant històrica com contemporània.  

Comentaris (0)
Escriu el teu comentari
La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats
Veure Reglament
Acceptar
Nom (requerit)
Direcció de correu electrònic (requerit)

Comentari (màxim 246 caràcters)
Si us plau, introduïu els caràcters de la imatge
Comentaris a Facebook
Presentació
Augmentar text
Disminuir text
Notícies més llegides


elmundofinanciero.com
Más noticias de elmundofinanciero.com

Imatges del dia
Opinió
Davant del mal to, un únic camí.
Opinió
Només hi ha un camí i ningú ens en podrà desviar. Endavant, Catalunya!
L’illa d’en Mariano “Robinson Crusoe”
Opinió
El procés català no depèn del que faci o deixi de fer Artur Mas, sinó del moviment popular majoritari que s’ha format.
Cal arribar fins a Portbou/Cervera.
Opinió
Hem de fer  possible  que la Regió de Girona estigui autènticament interconnectada –amb el Nord i amb el Sud- i tot  això a un preu raonable .
Actituds responsables davant les hostilitats.
Opinió
I sobretot reforçar els mecanismes que garanteixin la unitat al voltant del procés.
El camp i Suárez.
Opinió
En matèria de drets i llibertats, a Suárez li va tocar obrir la interlocució socioeconòmica a unes incipients organitzacions professionals agràries
Avortament i disminució de la natalitat.
Opinió
La caiguda acumulada de natalitat a les comarques gironines del 2009 al 2012 ha estat del 18%.
Abans i avui: una història del Call barceloní.
Opinió
I llavors em repeteixo una i altra vegada, si el boig té drets... tots hem i podem fer escoltar la nostra voluntat.
Ciència Sí Sí.
Opinió
Girona i la Ciència Biomèdica.
S’apropa la remodelació del govern espanyol.
Opinió
Avui que comença al Congrés el debat de política general es dóna per descomptat, a Madrid, una minicrisi del Govern espanyol.
La vía muerta.
Opinió
La Unión Europea en la que nos integramos no es perfecta, pero podemos y debemos mejorarla entre todos los ciudadanos europeos.


Classificats
Electrodomesticos i tecnologia
buy 2 and get 1 free For online order support call us on 407 5886197 email: mobileinc79@gmail.com BBM CHAT: 294517F9 skype: mobileinc79

Amb la col·laboració de
logo
banner banner
triple-a