logo
Imprimir
05-09-2019 | 14:07hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Es reforça els serveis d'autobús entre Olot i Figueres a partir de l'inici del curs escolar

La línia doblarà el nombre d'expedicions i passarà de tres d'anada i tres de tornada a sis per sentit

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforçarà a partir del pròxim 16 de setembre el servei de bus que comunica Figueres amb Olot. El director dels serveis territorials del Departament a Girona, Pere Saló, i l'alcalde d'Olot, Josep Berga, han presentat aquest matí les millores. En concret, el servei passarà de tres expedicions d'anada i tres de tornada a sis per sentit, amb sortides des de Figueres a les 7.15 h, 9.30 h, 11.30 h, 13.15 h, 17.15 h i 20.15 h, de dilluns a divendres feiners; i des d'Olot a les 6.15 h, 9.00 h, 11.15 h, 13.15 h, 15.15 h i 18.45 h.

Per a Saló, "aquesta millora reforça l'equilibri territorial perquè ofereix més intermodalitat, ja que a Figueres hi ha estació d'alta velocitat". Saló ha explicat que reforçar la línia "i fer que hi hagi freqüències cada dues hores en els dos sentits té efectes multiplicadors sobre el territori i enforteix les comunicacions entre les dues capitals de comarca i repercutirà en les poblacions per on va passant, que pertanyen a 11 termes municipals".

Berga ha destacat que aquesta millora "és molt important per a l'Escola d'Art i per a l'IES Garrotxa, que tenen un volum molt important d'alumnat de l'Alt Empordà". "És una millora de la qualitat de vida per als estudiants i, alhora, és un avantatge per a la ciutat", ha afegit.

Les noves freqüències s'han programat tenint en compte les necessitats de mobilitat d'estudiants de fora de la comarca de la Garrotxa que es desplacen fins a Olot per a realitzar cicles formatius o assistir a l'Escola Superior d'Art. Els horaris s'han coordinat amb les hores de classe de la majoria de Graus i Postgraus, que s'imparteixen entre les 8.30 h a les 15.00 h. Per exemple, la primera expedició de l'autobús arriba a Olot a les 8.15 h, 15 minuts abans de l'inici de les classes; i surt una expedició des d'Olot a les 15.15 h, 15 minuts després de la finalització de les classes.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/100609_e-reforcael-ervei-dautobu-entreolotifiguere-apartirdelinicidelcur-e-colar-2.htm