logo
Imprimir
06-09-2019 | 22:09hs
•ACTUALITAT GIRONA

La natura artística de Monse Pla, al md'A

L'exposició 'Una flor pot canviar el món' s'ha inaugurat avui i es podrà visitar fins al 26 de setembre

El Museu d'Art de Girona (md'A) ha inaugurat avui l'exposició 'Una flor pot canviar el món', obra de l'artista Monse Pla. L'acte inaugural ha comptat amb la participació de la professora d'art i membre de l'Associació de Naturalistes de Girona, Judith Iglesias, i del dibuixant humorístic Jaume Capdevila, KAP.

La mostra, que es pot gaudir des d'avui i fins al dia 26 de setembre, llueix els atributs característics de l'obra de Pla, una senzillesa que llueix amb llum pròpia, un traç elegant poc comú a les obres contemporànies dels nostres dies. En aquest sentit, l'obra de la pintora barcelonina es desmarca per la seva paleta suau, dolça i tendre, elements distintius que amaguen la força del convenciment de les idees que sempre la condueixen a pintar i dibuixar la natura amb una sensibilitat etèria que no passa desapercebuda. A grans trets, es podria definir la carrera pictòrica de l'autora, que utilitza les aquarel·les evanescents, com d'abstracció lírica, receptiva a resumir suggestions figuratives de la terra cap al cel.

La trajectòria

Pla va néixer a Barcelona i es va formar a l'Escola d'Arts Aplicades Massana. A partir de l'any 1977 l'artista va exposar en diverses sales, i també va col·laborar en revistes, ràdios i televisions defensant un tema que porta molt arrelat en els seus ideals: la preservació dels arbres i la protecció de la natura. D'aquesta natura, precisament, i de la seva contemplació concisa, és d'on neixen els seus llenços, molt focalitzats en el mar. Actualment, Pla treballa al seu taller de la Costa Brava, ubicat al cim d'un penya-segat damunt del Mediterrani, a Llançà.

Paral·lelament a la seva carrera artística, la pintora també està compromesa i ha assumit diverses responsabilitats entre associacions dedicades a la protecció i preservació del medi ambient.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/101002_lanaturaarti-ticademon-eplaalmda-1.htm