logo
Imprimir
15-09-2019 | 14:52hs
•ESPORTS

Pol Gil i Mireia Belmonte guanyen la 76a Travessia a l'Estany de Banyoles

Gairebé 2500 nedadors i nedadores han pres part de la sortida en les quatre modalitats diferents: petits, menors, homes i dones

Avui s'ha celebrat la 76a Travessia a l'Estany de Banyoles, en què prop de 2500 persones han nedat una de les quatre modalitats diferents de la prova: petits, menors, homes i dones. En el cas de les categories absolutes han estat 2.115 metres de distància de punta sud a punta nord de l'Estany. Pol Gil (UCAM) i Mireia Belmonte (UCAM) s'han proclamat campions d'aquesta 76a edició. En el cas de Belmonte és el tercer títol després d'aconseguir-ho els anys 2014 i 2011 i sosté el rècord aconseguit el 2014 de 24 minuts i 52 segons. En aquesta ocasió s'ha quedat ben a prop (24 minuts i 58 segons). Gil també ha obtingut el seu tercer triomf després dels anys 2015 i 2017) amb un temps de 23 minuts i 22 segons). Madeleine Gough (UCAM) i Jimena Pérez (CN Gredos San Diego) han completat el podi femení, mentre que Raul Santiago (Metropol) i Ferran Julià (CE Mediterrani) han estat segon i tercer en categoria masculina.

Resultats i premis de la 76a Travessia
La Travessia consta de diverses categories per edats i gènere i amb diferents distàncies i trofeus. A més cada participant ha rebut una medalla commemorativa. Aquests han estat els guanyadors i premiats de la 76a edició de la prova (enllaç al títol directe a la classificació. La resta de classificacions són:
Travessia general femenina i Travessia general masculina: recorregut de 2.115 metres amb sortida de la banda sud de l'estany i arribada a la banda nord, al paratge de Lió. Els premis en aquest cas són els següents (tant per masculí com per femení):

• 15 primers/es classificats/des de la classificació general.
• Guanyador/a Categoria Infantil i Campió/na provincial Infantil.
• Guanyador/a Categoria Junior i Campió/na provincial Júnior.
• Guanyador/a Categoria Absolut i Campió/na provincial Absolut.
• Guanyador/a de Categoria Màster 30, 40, 50, 60, 70 i 80; Màster provincial (+30) i Màster local (+30).
• Tres primers classificats/des locals: Infantil , Júnior i Absolut).

Travessia de menors (11 i 12 anys): recorregut de 1.000 metres amb sortida a la banda sud de l'estany i arribada a les instal·lacions del Club Natació Banyoles. És conjunta per a nens i nenes i està reservada als nedadors i nedadores que compleixin els 11 i 12 anys aquest 2019. S'ha entregat trofeu als 5 primers classificats masculins i femenins i al campió i la campiona provincial. També, als tres primers classificats locals.
Travessia de petits (10 anys, cursa no cronometrada amb xip): Guanyador masculí: Martí Ortiz (UE Horta); Guanyadora femenina: Ona Rosell (CN Tarraco). Recorregut de 400 metres, amb sortida a l'altre costat de l'Estany, just davant per davant de les instal·lacions del Club i també conjunta masculina i femenina. Reservada als nedadors i nedadores que compleixin els 10 anys aquest 2019.

Trofeus Trofeu Miquel Masgrau "Paquel": (GEiEG) . Es concedeix al Club que ha classificat més nombre de nedadors a les travessies controlades informàticament.
Trofeu Llorenç Castañer i Viñas: (CN Mataró – CN Sant Andreu). Al Club que ha classificat en primer lloc a un equip de tres nedadors i/o tres nedadores.
Trofeu Dolors Feixas i Portella: (Ona Rosell i Martí Ortiz). Al primer classificat masculí i femení de la Travessia de Petits.
Trofeu David Moner: (UCAM Fuensanta). Al Club que classifiqui millor 3 nedadors i 3 nedadores conjuntament en les travessies general masculina i femenina.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/102814_polgilimireiabelmonteguanyenla76atrave-iaale-tanydebanyole--1.htm