logo
Imprimir
22-09-2019 | 17:01hs
•BESALú, VILA COMTAL

Dotze embarcacions amb 123 tripulants participen en el 34è Remigius Fluvii

El descens de barques casolanes pel riu Fluvià és un dels actes estrella de la Festa Major de Besalú

Una dotzena d'embarcacions amb 123 tripulants a bord han participat aquest migdia en un dels actes més emblemàtics de la Festa Major de Besalú, el Remigius Fluvii. La tradicional baixada de barques casolanes pel riu Fluvià ha arribat enguany a l'edició número 34 i com ja és habitual, ha atret nombrosos curiosos per veure com recorrien els 950 metres que separen el pont medieval besaluenc de la resclosa.

31'40'', seguida de Circ Crack, amb 36'14''. En l'apartat juvenil han guanyat en rapidesa Aladín, els únics de la categoria. Fons del mar, amb un temps de 42'51'', ha guanyat en categoria mixta, en la que Racoltaland ha arribat en segon lloc (45'05''), mentre la nau batejada com a Underbesalú s'ha fet amb la categoria de l'embarcació més ràpida en l'apartat d'adults perquè eren l'única que hi ha concorregut.

Pel que fa a les barques de fabricació pròpia més originals, les que s'han endut més puntuació han estat La processó dels Dolors en la categoria infantil i Avatar Fluvius en la mixta. Aladín i Underbesalú s'han fet amb la distinció en l'apartat juvenil i d'adults, respectivament.

La nau més divertida de la baixada d'aquest any ha estat Circ Crack i el premi a la més tripulada, amb 25 persones a bord, ha anat per Circus.

La regata Remigius Fluvii és una de les cites més destacades de les festes besaluenques, però no l'única proposta d'avui. La Vila de la Jonquera fa una doble audició de sardanes, a la 1 i a les 5, i també hi ha previst el festival de Dansa Clàssica i Jazz a càrrec d'Estela Garcia a Cal Tronc a partir de les 7.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/104068_dotzeembarcacion-amb123tripulant-participenenel34eremigiu-fluvii-2.htm