logo
Imprimir
02-10-2019 | 08:31hs
•LA SELVA

L'Ajuntament de Riudellots de la Selva s'ha adherit al manifest de l'AMI

Ahir al vespre, desenes de persones es van concentrar davant de l'Ajuntament on es va llegir el manifest

L'Ajuntament de Riudellots de la Selva s'hi ha adherit al manifest de l'AMI amb motiu del segon aniversari de l'1 d'octubre. Ahir al vespre, desenes de persones es van concentrar davant de l'Ajuntament on es va llegir el manifest:

1. Continuarem defensant amb fermesa i convicció l'esperit de l'1 d'octubre, l'esperit d'unitat, de treball conjunt, discret i alhora efectiu, a favor de la República catalana. Amb forces renovades després de les eleccions municipals del maig del 2019 i amb les mateixes ganes i il·lusió que hi vam posar per fer possible el Referèndum a les viles, de forma pacífica, serena i en defensa de totes les persones que van rebre agressions per part dels cossos de seguretat de l'Estat.

2. Estarem al costat dels gairebé 600 electes locals i consistoris perseguits per les idees i per la implicació en la defensa de la República Catalana i els seus símbols. Defensarem l'exercici dels drets fonamentals i la lliure expressió ideològica, recollida en la Carta Europea d'Autonomia Local. No tolerarem l'intent de censurar la llibertat d'expressió als ajuntaments (com ja es recull en alguna sentència judicial) perquè els consistoris no són ni seran ens única i exclusivament de gestió, sinó també fonamentalment són els pilars de participació pública en política.

3. Tenim i tindrem ben presents tots els presos polítics catalans, exiliats i represaliats i estarem al seu costat i al de les famílies sempre que calgui.

4. Denunciem un cop més una presó preventiva injusta i desproporcionada i un judici farsa que ja anticipa una sentència farsa, totalment distorsionada i que respon a una operació d'estat per criminalitzar el moviment independentista català que és totalment legítim, pacífic i democràtic.

5. Fem una crida a tots els ajuntaments i al conjunt de la societat civil a la mobilització pacífica, ferma i unitària davant de qualsevol nova envestida repressora de l'estat espanyol.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/106173_lajuntamentderiudellot-dela-elva-haadheritalmanife-tdelami-2.htm