logo
Imprimir
02-10-2019 | 21:39hs
•LA SELVA

Sant Hilari Sacalm revalida les quatre Flors d'Honor de Viles Florides

L'acte va tenir lloc aquest divendres 27 de setembre amb la presència de la Consellera d'Agricultura Teresa Jordà

El reconeixement el van recollir l'Alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana, el Regidor de Medi ambient Jordi Rotllant i la Tècnica de Medi ambient Anna Agulló.
Aquest certamen que es celebra anualment, ha vist com any rere any va creixent el nombre de municipis participants. Ara ja són 135 els municipis participants a Viles Florides.

D'aquests 135, Sant Hilari Sacalm juntament amb 12 municipis més, han estat reconeguts amb quatre Flors d'Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara –el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d'Honor. Els municipis que s'encabeixen en aquesta categoria són els dotze que ja hi havia l'any passat: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d'Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès), i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), que s'afegeix al quadre d'honor de Viles Florides.

L'Ajuntament de Sant Hilari es mostra molt satisfet amb aquest guardó, ja que ha repetit amb les quatre Flors d'Honor consolidant-se així com un dels municipis del país, referent en polítiques de sostenibilitat mediambiental tal i com premia aquest reconeixement.

Què és Viles Florides?
Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta verda. Pel moviment l'ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l'atractiu dels jardins i parcs urbans.
Viles Florides vol reivindicar la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d'aquells projectes d'enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/106412_-anthilari-acalmrevalidale-quatreflor-dhonordevile-floride--1.htm