logo
Imprimir
11-10-2019 | 17:28hs
•POLíTICA

El PSC del CC del Baix Empordà denuncia les modificacions del Cartipàs que suposen incrementar la despesa en quasi 100.000 euros

Els socialistes no entenen la dedicació de 15 h setmanals del vicepresident tercer i alcalde de la Bisbal, Enric Marquès ", ja que les competències que té delegades, l'arxiu comarcal i el Consorci de Normalització lingüística no justifiquen el nivell de retribucions"

El passat ple d'octubre, l'equip de govern del Consell Comarcal del Baix Empordà format per ERC, Tots Empordà i UPM va portar a l'ordre del dia l'aprovació de dos punts d'índole econòmica que significaven l'augment de retribucions de l'equip de govern. El portaveu dels socialistes, Òscar Aparicio, ha explicat que "el Consell comarcal és un ens que no té capacitat tributària pròpia, s'ha de ser molt curós amb les despeses, i amb l'aprovació d'aquests dos punts, on s'incrementa en aproximadament 100.000 euros anuals les despeses de la Corporació, no sembla la millor manera de fer-ho".

El passat ple d'octubre del Consell Comarcal, el PSC va votar en contra d'una modificació del Reglament Orgànic Comarcal que permetrà incorporar al Consell de presidència òrgan de govern fins a dos nous consellers amb la percepció per assistències. El portaveu del grup comarcal, Òscar Aparicio, va remarcar que "no podem donar suport a una ampliació del Consell de Presidència que suposa incrementar la retribució dels òrgans de govern entre 25.000 a 35.000 euros anuals, quantia que cal sumar als més de 50.000 euros anuals que va suposar l'aprovació del Cartipàs al juliol, fa just 3 mesos".

Al mateix Ple el govern va portar a ratificació la nova retribució del vicepresident tercer de l'ens, Enric Marquès, alcalde de la Bisbal d'Empordà que va reduir la seva dedicació de 20 a 15 hores setmanals tot i que va mantenir les retribucions. Al ple d'aprovació de cartipàs del juliol es va aprovar una dedicació parcial de Marquès de 20 hores setmanals retribuïdes amb 1.110 euros mensuals per 14 pagues. A la sessió plenària d'aleshores el grup socialista va advertir al govern que Marquès tenia aprovada una dedicació de 25 hores setmanals com alcalde a La Bisbal i que amb les 20 hores al Consell Comarcal superava el límit màxim establert a la normativa.

El PSC va votar en contra d'aquest punt i el seu portaveu, Òscar Aparicio, va denunciar que "a l'aprovació del juliol Marquès tenia les delegacions en Ensenyament, Arxiu comarcal i Consorci de normalització lingüística, però per decret de presidència d'aquest mes ha deixat de tenir la delegació d'ensenyament que ha passat a la Sra. Font de UPM. Marquès només tindrà dues delegacions menors com són l'Arxiu Comarcal i el Consorci de Normalització Lingüística que en cap cas justifiquen que siguin portades de forma autònoma i per un vicepresident, i molt menys, que tingui una dedicació de 15 hores setmanals. Marquès serà el Conseller Comarcal de govern amb menys delegacions i menys tasques, en canvi, se li atorga una dedicació parcial, òbviament no pel seu volum de feina i responsabilitats sinó per complementar la dedicació parcial que ja té de l'Ajuntament de la Bisbal".

Els socialistes van demanar al final del ple que el Consell Comarcal s'aculli a les convocatòries de subvencions de FEDER cultural i Pla únic d'obres i Serveis de Catalunya que han estat publicades recentment i que s'actualitzi el portal de transparència i incloguin les retribucions dels òrgans de govern del Consell i les declaracions d'interessos dels consellers comarcals. També van sol·licitar una nova cartera de serveis, per a ser enviada als ajuntaments de la comarca per informar dels serveis que ofereix el Consell Comarcal als municipis de la comarca i que es garantís la finalització de les inversions previstes al Centre Especial de Treball Tramuntana i que tenien partida pressupostària derivada de l'anterior govern comarcal. Finalment el PSC va demanar que el Consell Comarcal torni a sol·licitar formar part de l'àrea de transport metropolità, qüestió que a la legislatura anterior va ser impossible per la negativa de l'Ajuntament de Corçà.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/108398_elp-cdelccdelbaixempordadenunciale-modificacion-delcartipa-que-upo-enincrementarlade-pe-aenqua-i100000euro--1.htm