logo
Imprimir
15-10-2019 | 16:36hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona homenatja el president Lluís Companys

El polític català va ser president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1934 i 1940, i va morir afusellat el 15 d'octubre del 1940

L'Ajuntament de Girona ha fet un homenatge aquest migdia al polític català Lluís Companys. El president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1934 i 1940 va ser afusellat el 15 d'octubre del 1940, avui fa just 79 anys, al castell de Montjuïc de Barcelona després d'un consell de guerra sumaríssim. Companys va ser el 132è president de la Generalitat de Catalunya, en substitució de Francesc Macià, qui havia estat el primer president del Parlament de Catalunya l'any 1932.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit l'homenatge, que ha comptat amb la participació dels portaveus dels grups municipals de JxCat-Junts, Carles Ribas; de Guanyem Girona Alternativa Municipalista, Lluc Salellas i d'ERC-AM, Joaquim Ayats, a banda de l'assistència de diversos regidors i regidores del consistori gironí. L'acte ha tingut lloc a la plaça de Lluís Companys de la ciutat, on hi ha un bust dedicat al president de la Generalitat, obra de l'escultor Josep Maria Subirachs.

"Avui encara es vigent la barreja entre pànic i supèrbia de l'Estat espanyol, que l'incapacita per acceptar l'existència de la nació catalana i per comprendre que, amb la seva defensa desfermada de la unitat d'Espanya, està dinamitant els drets fonamentals i les llibertats individuals i col·lectives de tota la ciutadania en el seu conjunt", ha destacat l'alcaldessa de Girona. Madrenas també ha llegit les darreres piulades d'alguns homes i dones que, segons ha dit, pateixen injustament la crueltat de l'Estat espanyol.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/109112_lajuntamentdegironahomenatjaelpre-identllui-company--1.htm