logo
Imprimir
16-10-2019 | 09:09hs
•LA SELVA

Sant Hilari organitza un mes d'activitats per donar a conèixer la cultura Amaziga

Les jornades s'inicien el dilluns 21 d'octubre, amb el títol "La cultura amaziga, una cultura mediterrània" i finalitzaran el divendres 22 de novembre

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha organitzat un seguit d'activitats per posar en valor i donar a conèixer la cultura amaziga. Una cultura molt present al municipi però també, molt desconeguda.

Les jornades s'inicien el dilluns 21 d'octubre, amb el títol "La cultura amaziga, una cultura mediterrània" i finalitzaran el divendres 22 de novembre.

El tret de sortida serà aquest dilluns 21 d'octubre a les 7 de la tarda amb la presentació de les jornades a càrrec de la Diputada al Parlament de Catalunya Najat Driouech, l'alcalde de Sant Hilari Joan Ramon Veciana, el representant de la Casa Amaziga de Catalunya M'hamed Abdelouahed Allaoui, i dos representants del col·lectiu amazic del municipi, Fatiha Abdessamie i Said Kachouti.

Les jornades continuen amb una conferència sobre història i política amaziga a càrrec de la filòloga i periodista Kaissa Ould Braham, un taller de contes i llegendes amazigues, d'Abdellah Ihmadi, professor de llengua i cultura amaziga, la presentació del llibre "De Nador a Vic" a càrrec de l'autora Laila Karrouch, un taller de percussió amaziga (adreçat a nens de 4 a 16 anys), una actuació musical amaziga, un taller de fusió entre cuina local i amaziga, a càrrec de Brahim Zaio i l'hilarienc Salvador Brugués i la cloenda de les jornades amb en Carles Murcià, professor de la UB i autor del diccionari català-amazic.

Les jornades de cultura amaziga, s'emmarquen dins el projecte "maletes viatgeres" impulsat per la Taula de ciutadania. Ara fa 2 anys naixia aquesta Taula de Ciutadania amb l'objectiu de treballar conjuntament amb les diferents entitats del municipi en els àmbits de la solidaritat, la cooperació, l'acollida i la convivència. D'aquesta taula n'ha sorgit el projecte "maletes viatgeres" que promou el coneixement mutu, valor fonamental per a una bona convivència i que permet apropar la gent del poble a les diverses cultures i en especial aquelles que tenen representació al municipi. Les jornades tenen un enfocament històric, social i cultural que permet crear lligams i vincles solidaris entre els pobles.

Fins ara hem gaudit de la conferència i exposició fotogràfica sobre Armènia, una conferència sobre l'Argentina i la xerrada "viatjar amb bicicleta, una altra manera de conèixer cultures". Ara és el torn de la cultura amaziga, que tan present és al nostre municipi i tan desconeguda pels mateixos veïns. Des de l'Ajuntament estem convençuts que el coneixement mutu ha de fomentar vincles i lligams per a una bona convivència.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/109232_-anthilariorganitzaunme-dactivitat-perdonaraconeixerlaculturaamaziga-1.htm