logo
Imprimir
24-10-2019 | 12:30hs
•BAIX EMPORDà

El Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual es commemorarà a Palamós amb la projecció d'un muntatge de dues pel·lícules enregistrades a la vila a principis i mitjans del segle passat

L'acte, amb entrada gratuïta, és organitzat pel Servei d'Arxiu Municipal i tindrà lloc el proper diumenge 27 d'octubre, a les 18 h, al teatre La Gorga

En aquesta ocasió el muntatge recull dues pel·lícules, una dedicada a l'emblemàtica fàbrica Vincke, que documenta l'activitat diària d'aquesta indústria en un dels seus moments de màxima esplendor, a finals dels anys seixanta; l'altra pel·lícula transportarà als espectadors al Palamós de l'any 1929 amb l'arribada d'un vaixell de passatge al port.

Diumenge vinent, dia 27 d'octubre, Palamós commemorarà, un any més, el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, amb la projecció d'un muntatge de dues pel·lícules enregistrades a la vila a finals dels anys seixanta i a finals dels anys vint del segle passat.

L'acte, amb entrada gratuïta, és organitzat pel Servei d'Arxiu Municipal i tindrà lloc a les 18 h, al teatre La Gorga. Amb aquesta acció es vol donar a conèixer un valuós patrimoni moltes vegades inèdit, que gràcies a les persones que l'han conservat, mostra algun passatge del passat de Palamós.

Una projecció amb la fàbrica Vincke i el port com a protagonistes
La projecció de diumenge consistirà en un muntatge de 30' de durada que inclourà dues pel·lícules, una dedicada a l'emblemàtica fàbrica Vincke; i l'altra a l'activitat al port palamosí en el primer terç del segle passat.

Aquests enregistraments permetran als espectadors viatjar a la vida quotidiana d'un Palamós, de vegades difícil d'identificar i conèixer l'activitat del dia a dia del municipi; descobrint una visió singular de la vila i la voluntat de documentar la vida palamosina de l'època.

La part de la pel·lícula dedicada a la fàbrica Vincke, documenta l'activitat diària d'aquesta indústria en un dels seus moments de màxima esplendor, a finals dels anys seixanta. La del port recull la visita del vaixell de càrrega i passatge J.J. Sister, que va tenir lloc a Palamós el diumenge 28 de juliol de 1929, un esdeveniment multitudinari que va ser recollit a la premsa local.

La projecció acabarà amb un fragment entranyable de filmació del passeig del Mar a l'hivern, també enregistrat a finals dels anys vint.

Aquesta projecció anirà acompanyada, en la seva part no sonora, de música en directe que ha estat creada especialment per a l'ocasió per Ferran Aran, pianista i compositor, amb més de 25 anys d'experiència en l'àmbit musical com a director i intèrpret en conjunts i orquestres arreu de Catalunya i també en l'àmbit nacional, realitzant tasques de coach i especialista en musicoteràpia.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/110965_eldiamundialdelpatrimoniaudiovi-uale-commemoraraapalamo-amblaprojecciodunmuntatgededue-pellicule-enregi-trade-alavilaaprincipi-imitjan-del-eglepa-at-1.htm