logo
Imprimir
29-10-2019 | 13:42hs
•ACTUALITAT GIRONA

Forta arrencada de la Fira de Mostres de Girona, el saló de referència de la promoció econòmica a la demarcació

S'inaugura la 58a edició del saló gironí, que té 381 expositors en 45.000 m2 i compta amb l'Escenari Gastronòmic i el Saló de l'Emprenedoria com a espais principals

La 58a edició de la Fira de Mostres de Girona ha obert les portes aquest matí, diada de Sant Narcís, com l'esdeveniment multisectorial més important de les comarques gironines. El saló que organitza Fira de Girona compta amb 381 expositors en 45.000 m2 al Palau de Fires i obre entre les 10 del matí i les 8 del vespre fins el diumenge 3 de novembre. La Fira de Mostres s'ha inaugurat amb els parlaments de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Pere Vila, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, i Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona i de Fira de Girona.

Marta Madrenas s'ha referit a «l'activitat econòmica del nostre país com a important, decisiva i imprescindible; no s'atura». La Fira de Mostres «funciona i l'economia també, és dels principals aparadors del que és l'economia del nostre país». L'alcaldessa de Girona ha explicat que s'estan vivint «moments complicats» i que «per construir el nostre futur calen recursos econòmics i la fórmula és activar i potenciar l'economia».

Per a Miquel Noguer, el Palau de Fires va ser creat «per generar activitat econòmica i la Fira de Mostres, per les dimensions gegants que té, és la fira excepcional i la que genera més activitat econòmica a la demarcació de Girona». El president de la Diputació de Girona ha afegit que «és l'aparador perfecte perquè les empreses de casa nostra, siguin de grans o de petites dimensions, puguin exhibir els seus productes». Noguer també ha volgut destacar que «la nostra demarcació és un exemple d'emprenedoria».

Pere Vila ha lloat les empreses, que «han estat capaces d'expandir el producte, enmig d'incerteses i anhels de supervivència. Als darrers anys s'ha millorat la comunicació entre el sector públic i el privat; ajudant a les empreses a tenir el dinamisme que tanta falta fa». Per al delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, «la Fira de Mostres serveix a les empreses per poder tenir relació amb els proveïdors i consumidors; la fortalesa gironina empresarial té molt a veure amb la participació activa en fires com aquesta».

Jaume Fàbrega ha explicat que la fira «és una mostra de la solidesa de la nostra economia, és una fira robusta que aguanta fins i tot en els pitjors moments de la crisi». El president de la Cambra de Comerç de Girona ha subratllat que «les exportacions continuen sent el punt fort de l'economia gironina. La temporada turística ha estat més positiva del que es preveia, la construcció va en línia ascendent i la taxa d'atur ha millorat, tot i que pel que fa als joves encara és massa elevada».

En les primeres hores de la Fira de Mostres hi ha hagut una alta participació -l'any passat s'hi van concentrar prop de 80.000 visitants en els sis dies- i una de les primeres ponències, a càrrec d'Àlex López López, professor de social selling, ha omplert el Saló de l'Emprenedoria amb un centenar d'assistents. López és especialitzat a treure rendiment a través de les xarxes socials amb el que es coneix com a venda social i és considerat com un dels millors influencers socials en l'àmbit mundial, ja que des de fa més de deu anys gestiona dues comunitats a LinkedIn amb més de 14.000 usuaris cadascuna.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/111948_fortaarrencadadelafirademo-tre-degironael-alodereferenciadelapromocioeconomicaalademarcacio-1.htm