logo
Imprimir
31-10-2019 | 18:56hs
•POLíTICA

El PSC inicia la campanya per les eleccions generals reivindicant la memòria històrica i apel·lant a l'Estat de Dret i al progrés

Els caps de llista per Girona al Congrés i al Senat, Marc Lamuà i Ferran Camas, recorden als represaliats del franquisme a l'espai de Memòria del Cementiri municipal de Girona

Els caps de llista del PSC pel Congrés i el Senat, Marc Lamuà i Ferran Camas, han donat avui el tret de sortida de la campanya electoral amb una visita a l'espai de Memòria del Cementiri municipal de Girona per recordar als represaliats del franquisme que hi estan enterrats. En aquest escenari, Marc Lamuà ha recordat que "el franquisme només va poder tenir la repressió com a fonament durant gairebé quaranta anys, perquè no en tenia altre que haver-se imposat per la força, la violència i la por". "L'exhumació d'aquesta setmana passada", ha afegit Lamuà, "va marcar un dels punts essencials per passar pàgina del franquisme. No només va representar això, sinó que també va culminar l'esforç d'un govern socialista per complir les seves promeses. Això ens enorgulleix i demostra que allò que prometem, ho complim".

Marc Lamuà, que també va ser escollit diputat en les darreres eleccions generals, ha recordat que "l'única formació no independentista amb representació a Girona és el PSC, l'única força no independentista amb garanties de tenir representació és el PSC". Per això ha apel·lat a tots els gironins i gironines que no són independentistes, moderats, que advoquen per la convivència i no per la confrontació, que facin confiança al PSC. "No podem permetre que més de 80.000 vots gironins quedin sense representació al Congrés", ha explicat "El que fem és apel·lar als gironins que en les darreres eleccions no van veure representades les opcions de vot que van triar no independentistes per dir-los que aquesta fermesa que hem demostrat, aquest progrés que volem pel país, el volem per tots, per tots els gironins i gironines. Volem ser la veu de tots els gironins que no són independentistes i que necessiten una veu que els representi", ha afegit.

Per al cap de llista al Congrés "la fermesa de l'executiu de Pedro Sánchez davant l'independentisme furibund ha estat per una majoria de catalans la garantia de l'Estat de dret, de convivència i de respecte per la legalitat". A més, per Lamuà, el govern també ha estat garantia de capacitat per afrontar els reptes de present i futur "des d'una perspectiva progressista, sense deixar a ningú enrere, sense perdre oportunitats de progrés, econòmic i social". Això darrer, ha explicat Lamuà, contrasta amb la inacció del Govern de la Generalitat.

Per la seva banda, Ferran Camas, candidat per Girona al Senat, ha assegurat que és molt important poder defensar els interessos dels gironins des del Senat. "El Senat és on es revisen les lleis, on es dóna autorització i on es discuteixen i s'aproven els pressupostos Generals de l'Estat, que tanta falta ens fan a Girona", ha afirmat. "Si vaig al Senat és per defensar els interessos dels gironins des d'una perspectiva social, perquè jo tinc una sensibilitat fortament social. Estic a favor del creixent econòmic, però sempre amb una dimensió social, que no exclogui ningú perquè tothom pugui millorar les seves condicions de vida i de treball".

Camas ha afegit que no és dolent haver de tornar a una convocatòria electoral, ja que "el que surti ara sí que tindrà visos de perdurar". "Han passat moltes coses i és un bon moment per anar a votar i que en nostre vot posem el que volem que passi, que serà molt important per les nostres vides", ha sentenciat.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/112554_elp-cinicialacampanyaperle-eleccion-general-reivindicantlamemoriahi-toricaiapellantale-tatdedretialprogre--1.htm