logo
Imprimir
03-11-2019 | 19:19hs
•ACTUALITAT GIRONA

La Fira de Mostres de Girona creix i arriba als 84.000 visitants

"Ha estat una molt bona fira, millor que la de l'any passat", explica Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona

La 58a edició de la Fira de Mostres de Girona tanca les portes aquest vespre amb l’assistència orientativa de prop de 84.000 visitants i una molt bona valoració per part dels organitzadors. El saló ha crescut un 7,78% respecte l’any passat, on hi va haver 78.000 assistents en els mateixos sis dies d’obertura. Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, ha explicat poc abans de tancar l’edició d’aquest any que “ha estat una molt bona fira, millor que la de l’any passat, malgrat la incertesa que hi havia abans de començar pel que fa a la situació política i als canvis en la programació de les Fires de Sant Narcís. A més, el temps, a diferència de fa un any, ens ha acompanyat”.

A més de les xifres, el centenar d’activitats complementàries també han tingut molt bona acceptació. Cunyat subratlla que “les xerrades han tingut un alt percentatge d’ocupació; i algunes, com les de IDIBGI, que eren molt tècniques, han arribat al centenar d’assistents”.

També ha crescut l’Escenari Gastronòmic, patrocinat i gestionat per la Diputació de Girona a través del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona. Aquest any ha comptat amb 972 persones en 27 tastos programats –al 2018, hi va haver 900 assistents en 25 tastos.

En referència a les enquestes fetes als expositors i als visitants, cal destacar que “el 80% de les empreses confirmen que tornaran l’any que ve, és una dada similar a la del 2018. El 90% dels visitants ja ens havien vingut a veure anteriorment a la fira i, d’aquests, el 47% expliquen que han comprat”, explica Cunyat, afegint que “és un esdeveniment consolidat i la gent continua creient en nosaltres”.

El saló que organitza Fira de Girona ha comptat amb 381 expositors en 45.000 m2 al Palau de Fires durant sis dies, des del dimarts 29 d’octubre fins avui. L’aposta pel territori gironí ha quedat reflectida: el 68% dels expositors eren de les comarques gironines i el 32% restant provenien d’altres punts del territori català, estatal i europeu.

Expositors fidels i de les comarques gironines

La Fira de Mostres 2019, inclosa al programa d’actes de les Fires de Sant Narcís i situada a la zona del Parc de la Devesa, ha continuat sent un aparador on s’hi han concentrat sectors d’emprenedoria, salut, serveis i turisme (31%); construcció, decoració i reformes (27%); alimentació (21%); industrial i tecnològic (14%), i del motor (4%). El pressupost d’aquest any ha estat de 520.000 euros.

Més enllà dels expositors, la Fira de Mostres s’ha tornat a caracteritzat per oferir activitats paral·leles als visitants entre el Palau de Fires, les carpes i el Camp de Mart. L’Escenari Gastronòmic, patrocinat i gestionat per la Diputació de Girona a través del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona; i el Saló de l’Emprenedoria, que ha celebrat la seva 9a edició a càrrec de l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG), han estat dos dels epicentres.

Tallers, xerrades i taules rodones han dotat les activitats de contingut i d’experiència per als assistents amb la presència, entre d’altres, del professor de social selling Àlex López López; del programa de Catalunya Ràdio “El suplement” amb el gastrònom gironí Pep Nogué; de l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) amb Ramon Brugada, Judit Bassols, Lluís Gallart, Josep Garre i Marc Llirós; o de la taula rodona per tractar la sostenibilitat i el medi ambient amb Ricard Font, Salvador Servià, Òscar LlatjeMiquel Àngel Escobar.

 El dia de l’Agent Comercial, celebrat pel Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona i Comarques; i la Universitat de Girona, que han impulsat una trentena d’activitats vinculades als diferents estudis oficials, també han format part d’una Fira de Mostres que va camí del 60è aniversari.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/112911_lafirademo-tre-degironacreixiarribaal-84000vi-itant--1.htm