logo
Imprimir
05-11-2019 | 16:02hs
•POLíTICA

Visita d'obres al Parc de la Devesa del Pla a Ripoll

Segons paraules del mateix regidor Joaquim Colomer "l'obertura d'aquest espai ens permetrà recuperar aquest gran pulmó verd de la població, un espai que és completament diàfan i que permet moltes possibilitats per a totes les edats".

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell,el regidor i Cap d'Àrea d'Obres i Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, Joaquim Colomer i el regidor d'Esports, Josep Isern, acompanyats pel personal tècnic de l'Ajuntament, han visitat aquesta matí les obres del parc de la Devesa del Pla.

Els treballs, que van iniciar-se el passat mes de setembre, afecten una superfície aproximada de 16.000 m² i es preveu que estiguin enllestits a finals de novembre. El projecte, que respon a la 2a Fase de desplegament del qual ha de ser el parc urbà escollit per la ciutadania en el procés participatiu realitzat el 2016, consisteix a incorporar els antics terrenys de la fàbrica del Pla a la zona del parc botànic. Així s'adequa un camí que enllaça la zona del Passeig Ragull amb la zona del Casal Cívic. El mateix camí ordena l'estructura i l'espai de la zona preveient zones amb arbrat, zones amb gespa i àrees a destinar a diferents usos i equipaments pròximament, com la zona de jocs universals adequats per a totes les edats i la zona de pícnic. L'espai també es dotarà de papereres i bancs nous i es reciclaran els existents.

En aquesta mateixa actuació també s'està arranjant el passeig que voreja el riu i que connecta el Pont de Calatrava amb el passeig Ragull, efectuant la neteja de grafits i tractament de pintura de les balconades de corten sobre el riu Ter, arreglant i substituint les parts afectades de la tanca de fusta i adequant l'espai a les normes de seguretat actuals. Pel que fa a l'enllumenat s'han incorporat 5 columnes amb tres focus cada una que il·luminaran tota la nova zona, i s'ha millorat l'eficiència energètica de les faroles existents del passeig que voreja el Riu, substituint les bombetes de vapor de sodi per tecnologia LED.

Segons paraules del mateix regidor Joaquim Colomer "l'obertura d'aquest espai ens permetrà recuperar aquest gran pulmó verd de la població, un espai que és completament diàfan i que permet moltes possibilitats per a totes les edats". També ha afegit que "l'obra està bàsicament acabada però s'està a l'espera de les plantacions d'arbrat i dels últims retocs per donar per finalitzada aquesta fase". Colomer ha especificat que "aquesta actuació té un cost de 125.000 € dels quals 50.000 € han estat aportats per la Diputació de Girona i la resta és finançament propi del mateix Ajuntament".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/113399_vi-itadobre-alparcdeladeve-adelplaaripoll-1.htm