logo
Imprimir
11-11-2019 | 16:17hs
•LA SELVA

Carme Ruscalleda és nomenada Confraressa d'Honor d'una edició de la Festa de la Ratafia que tanca amb un balanç molt satisfactori

La xef de Sant Pol de Mar va rebre la distinció durant el sopar de la ratafia, després d'haver ofert una de les xerrades que ha aixecat més expectació

La 38a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners ha abaixat el teló amb un balanç molt satisfactori, després de quatre dies d'intensa activitat. Des del dijous, i especialment durant el cap de setmana, riuades de gent han omplert els diferents espais, confirmant que aquesta Festa és una de les fires temàtiques més importants de Catalunya. Les més de 50 activitats organitzades han tingut una elevadíssima afluència de públic, incloent-hi les xerrades tècniques i les activitats que requerien inscripció prèvia, que han omplert els aforaments amb més de 500 participants.

De les xerrades, que han comptat amb els màxims experts del sector, destaca el fet que, cada vegada més, aquests ponents preparen presentacions de productes i procediments d'elaboració de licors molt específiques per a la Festa de la Ratafia, conscients del nivell d'especialització que es concentra aquests dies a Santa Coloma de Farners.

Aquesta edició de la Festa ha tingut a la cuinera Carme Ruscalleda com a protagonista, ja que ha estat nomenada Confraressa d'Honor. La xef de Sant Pol de Mar va rebre la distinció durant el sopar de la ratafia, després d'haver ofert una de les xerrades que ha aixecat més expectació. Ruscalleda va posar en valor els productes del territori i el paisatge de casa nostra a l'hora de presentar els plats a taula.

També els paradistes han mostrat la seva satisfacció pel bon volum de vendes que han experimentat, gràcies a l'alta freqüència d'un públic molt interessat en les diferents ratafies que s'han ofert aquests dies.

Al mateix temps, destaca el relleu generacional que s'entreveu, amb una gran implicació dels joves en l'organització d'una Festa que cada vegada compta amb la participació de més entitats del municipi. També és simptomàtic el fet que la guanyadora de la millor ratafia local, Rosa Alsina, hagi après a fer ratafia de la mà de la Siseta Camps, colomenca i ratafiaire emèrit per la Confraria de la Ratafia, un guardó que li va ser lliurat per part dels petits confrares, els més menuts de la Confraria. Un cercle que es tanca, reforçant la transmissió del coneixement de l'elaboració de la ratafia casolana.

Joan Pibernat, guanyador del concurs
Pel que fa al prestigiós concurs de ratafies casolanes, el veí de Sils Joan Pibernat n'ha estat el guanyador. La colomenca Rosa Alsina ha quedat segona (i guanyadora del concurs de ratafies locals), mentre que Fina Vilahur, de Cassà de la Selva, ha obtingut el tercer premi. Aquest any s'han rebut 224 ratafies que han participat al concurs, provinents sobretot de Catalunya però també d'arreu del món.

D'altra banda, ahir diumenge es va disputar la cursa de muntanya de la Ratafia, amb 500 inscrits. Finalment, 430 dels corredors van completar els dos recorreguts que es proposaven, de 21 i 11 km.
A banda dels milers de persones que han visitat la Festa de la Ratafia, aquesta ha estat seguida arreu a través del canal Ratafia TV, que ha transmès activitats, entrevistes i reportatges durant tot el cap de setmana. Uns dies en què el bon ambient ha estat present als carrers i places de Santa Coloma de Farners i entre els seus habitants, orgullosos d'una Festa que cada any es supera.

 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/114692_carmeru-calledae-nomenadaconfrare-adhonordunaediciodelafe-tadelaratafiaquetancaambunbalancmolt-ati-factori-2.htm