logo
Imprimir
19-11-2019 | 09:33hs
•LA GARROTXA

L'Orfeó Popular Olotí celebra 100 anys de la primera representació 'Els Pastorets d'Olot' amb música en directe

Enguany Els Pastorets de l'Orfeó es representaran els dies 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre a les 7 de la tarda

Aquest 2019 l'Orfeó compleix 100 anys que va representar per primera vegada en un escenari Els Pastorets d'Olot. Ho hem volgut celebrar retornant la música en directe a aquesta fabulosa sarsuela. Amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot, vam posar-nos en contacte amb el músic Joan Naspleda, qui ha adaptat les partitures a tres instruments: la flauta travessera, el violí i l'acordió diatònic.

Tres músics del grup Brunzit – Joan Naspleda, Adrià Garcia i Pere Pau Ximenis – a més del Corfeó Ensemble Vocal, la coral de l'Orfeó dirigida per Araceli Godina, s'uniran al quadre d'actors dirigits per Marta Puig per posar sobre l'escenari uns Pastorets amb instrumentació en directe i cant coral.

Enguany Els Pastorets de l'Orfeó es representaran els dies 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre a les 7 de la tarda.

Tot a punt per a la Festa de Santa Cecília

L'Orfeó convida a tots els olotins i olotines a participar a totes i cadascuna de les activitats incloses en el programa de Santa Cecília, que se celebrarà del 22 al 24 de novembre.

La festa començarà el divendres amb el campionat de botifarra Memorial Jordi Fontfreda. Les activitats de dissabte s'han vist ampliades enguany i començaran a les 7 de la tarda amb la presentació de les exposicions de Duaita Prats. Tot seguit, homenatjarem Joan Prats, el president que va aconseguir que l'Orfeó posseís en propietat l'edifici que ens acull. A les 8 del vespre tindrà lloc el concert i la presentació del llibre del centenari de l'Escola Municipal de Música. A les 10 de la nit serà el torn del concert de Shirley Conchita, duet de l'actor i exintegrant de la Jove Companyia de l'Orfeó Marc Andurell. L'entrada als concerts de Santa Cecília és lliure.
La festa continuarà diumenge a partir de les 11 del matí amb la missa a l'Església de Sant Esteve, la cercavila dels cabeçuts de l'Orfeó, l'assemblea ordinària de socis a la 1 del migdia i tot seguit el dinar de germanor, que enguany comptarà amb l'actuació del grup 'Dues guitarres i tres veus', integrat per la família De Bolòs i Rivas i el guitarrista Paco Perea.

Si algú està interessat a participar del dinar, el cost és de 25 euros. Ha de comunicar la seva participació en la Cuina de l'Orfeó abans del 22 de novembre.
 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/116090_lorfeopopularoloticelebra100any-delaprimerarepre-entacioel-pa-toret-dolotambmu-icaendirecte-2.htm