logo
Imprimir
19-11-2019 | 14:10hs
•ACTUALITAT GIRONA

Èxit de la campanya de crowdfunding de CaixaBank i l'Obra Social 'la Caixa' a favor d'Oncolliga Girona per a millorar el diagnòstic dels malalts atesos a l'Hospital Trueta

Gràcies a aquests donatius es podrà adquirir una màquina centrífuga per al Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Josep Trueta, pressupostada en 6.300€

Èxit total de la campanya de microdonatius (crowdfunding solidari) que ha dut a terme CaixaBank, amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", a favor d'Oncolliga Girona amb l'objectiu de què particulars i empreses col·laboressin en l'adquisició d'una màquina centrífuga per al Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta que redueixi el temps de resposta en els diagnòstics de la malaltia oncològica.

La campanya, que es va dur a terme entre el 10 d'octubre i el 8 de novembre, ha aconseguit el suport de 119 particulars i empreses que amb les seves aportacions han permès reunir 5.300€. Als diners recaptats per la campanya de microdonatius cal sumar-hi l'aportació directa de 3.000€ realitzada per l'Obra Social "la Caixa". Els microdonatius s'han recollit a través de les seves oficines de CaixaBank a la comarca del Gironès i el Pla de l'Estany, dels caixers automàtics, de Caixabank Now i del portal www.caixabank.cat.

En total, aquesta acció solidària suma 8.300€, dels quals 6.300 es destinaran a la compra d'una màquina centrífuga per al Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Josep Trueta. Aquesta nova eina farà possible el processament de les mostres de la biòpsia líquida amb més rapidesa i, per tant, reduir el temps de resposta del diagnòstic i començar abans el tractament més adequat. La biòpsia líquida és una de les tècniques de diagnòstic molecular del pacient oncològic més utilitzades. Es tracta d'una tècnica no invasiva, sense molèsties pel pacient, que permet a partir d'una mostra de sang realizar estudis moleculars per valorar el tractament, el pronòstic i fer un monitoratge de l'estat de la malaltia.

Els 2.000 euros restants es destinaran al programa Guapes &Valentes de la Fundació Oncolliga Girona, dirigit a les dones afectades de càncer de mama que durant el procés de superació de la malaltia han de fer front a un deteriorament de la imatge personal provocat per la caiguda del cabell.

Fundació Oncolliga Girona

La Fundació Oncolliga Girona i comarques és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l'any 2004 amb la intenció de donar un nou impuls a la tasca que la Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer venia fent des del 1996 per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars de les comarques gironines. Actualment ofereix tota mena de serveis als malalts (fisioteràpia, atenció psicològica, estètica oncològica, banc de perruques, etc...) i també centra la seva acció en la promoció de la salut i la sensibilització de la societat per promoure hàbits saludables entre la població que ajudin a prevenir el càncer.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/116214_exitdelacampanyadecrowdfundingdecaixabankilobra-ociallacaixaafavordoncolligagironaperamillorareldiagno-ticdel-malalt-ate-o-alho-pitaltrueta-1.htm