logo
Imprimir
19-11-2019 | 14:26hs
•BAIX EMPORDà

Els infants de tres anys de Palamós fan la seva primera aproximació al món del teatre mitjançant l'espectacle 'La casa de les Gorguetes'

La Campanya de Teatre Escolar, dividida en tres trimestres, ofereix un ampli ventall d'arts escèniques, amb l'objectiu de potenciar els hàbits de participació i consum cultural entre els més joves

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i les escoles del municipi organitzen un any més la veterana Campanya de Teatre Escolar, que en aquest curs 2019-2020 arriba a la 23a edició.

Aquesta activitat dirigida a tots els alumnes de les escoles d'infantil, primària i d’educació especial del municipi (d'I3 fins a 6è), un total de 1.700 infants, té lloc al teatre La Gorga, amb l'objectiu de potenciar els hàbits de participació i consum cultural entre els més joves, apropant-los a les arts escèniques com el teatre, la música i la dansa. La proposta cultural de Teatre Escolar es divideix en tres sessions que coincideixen amb els tres trimestres del curs escolar. La primera sessió té lloc durant aquesta setmana del mes de novembre, la segona el mes de gener, i la tercera i darrera, el mes de maig.

"La casa de les Gorguetes"

Avui, 19 de novembre, ha estat el torn dels més petits, concretament 150 alumnes de dos i tres anys del cicle d'infantil, que fan la seva primera aproximació al teatre mitjançant "La casa de les Gorguetes" (les gotes d'aigua que componen una gorga), un espectacle pensat especialment per a ells, i copartint escenari amb els actors i actrius.

L'Àrea de Cultura amb la col·laboració de la formació teatral local, Gespa Teatre, van crear aquesta producció feta a mida per aquests infants, on se’ls mostra l’espai del teatre per tal que si puguin familiaritzar, coneguin el que és aquest equipament i què s’hi fa. Posteriorment els infants pugen a l'escenari amb les actrius que tot interpretant els seus personatges els mostren de manera amena i didàctica, un ampli ventall d'arts escèniques, com el teatre, la dansa, les ombres xineses, la música o el circ.

La programació de la Campanya de Teatre Escolar 2019-2020

Durant les tres sessions (tres trimestres) de Teatre Escolar que s’organitzen enguany incloses dins el curs escolar 2019-2020, els joves alumnes palamosins faran una aproximació a tres àmbits representatius de les arts escèniques.

Després de conèixer en aquestes primeres sessions l’art del teatre de text, al gener els alumnes s’aproparan a la música i les audicions mitjançant diversos espectacles programats i, finalment durant el mes de maig la darrera sessió de la Campanya de Teatre Escolar serà dedicada als espectacles de dansa.

Aquesta activitat, pedagògica i educativa, es realitza en horari lectiu i és inclosa dins l’activitat escolar. A la convocatòria trimestral que es fa a les escoles, s’adjunten els dossiers pedagògics de les companyies participants per tal que des dels centres educatius es treballi l’activitat amb els alumnes abans i també després de venir a veure l’espectacle.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/116227_el-infant-detre-any-depalamo-fanla-evaprimeraaproximacioalmondelteatremitjancantle-pectaclelaca-adele-gorguete--1.htm