logo
Imprimir
20-11-2019 | 19:53hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles estrena un nou web per promoure els polígons industrials de la ciutat

El web forma part del Pla de Millora i Dinamització dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) que s'està executant

L'Ajuntament de Banyoles, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla de l'Estany i el suport del teixit empresarial de Banyoles i comarca, ha presentat avui la nova pàgina web dels polígons industrials del Pla de l'Estany. El nou web s'ha donat a conèixer aquesta tarda en una trobada amb empresaris dels diferents polígons industrials de Banyoles i comarca on s'han explicat també les línies principals del Pla de Millora i Dinamització dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE), que s'està executant des de fa un any.

A la nova pàgina web s'hi pot accedir a través de l'adreça www.banyoles.cat/poligonsplaestany s'hi pot trobar, entre altres, un directori de les més de 400 empreses que es troben als polígons industrials de Banyoles i el Pla de l'Estany, la descripció de cadascun dels polígons industrials, així com una borsa de treball o un apartat als programes i formacions que es desenvolupen.

La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha destacat que el nou web s'ha creat "amb l'objectiu de donar visibilitat a les empreses i fer difusió de les diverses actuacions que es porten a terme en benefici dels polígons, ja siguin formacions, borsa de treball o programes que s'hi desenvolupin". La regidora ha afegit que "la nostra voluntat és convertir el web en un canal de comunicació més entre l'administració i el teixit industrial i que sigui un portal de referència per a les empreses, els treballadors i la ciutadania en general".

Paral·lelament, Anna Tarafa ha destacat que la voluntat final "és aconseguir que els polígons industrials i les empreses de Banyoles i comarca guanyin visibilitat per atreure creixement i noves inversions al territori".

La nova pàgina web s'ha presentat aquesta tarda en un acte al Museu Darder de Banyoles que ha comptat amb la participació d'una setantena d'empresaris i en el transcurs dels quals s'han donat a conèixer també les línies estratègiques del Pla de Millora i Dinamització dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE).

El Pla estableix com a objectius millorar la conservació de les zones industrials, potenciant el manteniment continuat i la realització de les millores pertinents; planificar la prestació de serveis diversos que responguin a necessitats específiques, individuals o col·lectives de les empreses que hi són instal·lades; adaptar els polígons als nous requeriments de competitivitat econòmica als que hagin de fer front les empreses; generar l'entorn necessari perquè els polígons esdevinguin espais d'atracció de les noves empreses i inversions generadores d'ocupació i innovació; i promoure de manera continuada la venda o lloguer dels espais.

A partir d'aquí, l'estudi contempla 46 accions distribuïdes en 6 grans línies estratègiques que són l'organització, la planificació i la gestió, les infraestructures de serveis bàsics i avançats, la mobilitat, l'entorn urbà i els espais lliures, mobilitat, serveis i recursos per empreses i treballadors i comunicació i promoció dels PAE.

Els polígons industrials de Banyoles i el Pla de l'Estany compten amb un total de 22 hectàrees d'espai industrial repartides en 14 zones d'activitat econòmica entre els municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri, Fontcoberta i Palol de Revardit. Als polígons, s'hi situen més de 400 empreses que cobreixen pràcticament tots els sectors d'activitat econòmica.

El Pla de Millora i Dinamització dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) de Banyoles i el Pla de l'Estany està cofinançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social- Servei Públic d'Ocupació Estatal, en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/116642_banyole-e-trenaunnouwebperpromoureel-poligon-indu-trial-delaciutat-2.htm