logo
Imprimir
28-11-2019 | 12:44hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

El Taller dels Sastres d'Olot celebra el seu primer aniversari

El primer any de funcionament del Taller dels Sastres coincideix amb la segona fase del projecte que promou l'obertura d'establiments d'activitats singulars al centre d'Olot

La Junta de Govern Local d'aquest matí ha adjudicat dos nous locals del Taller dels Sastres. Es tracta d'un espai situat al carrer dels Sastres 14, i un altre ubicat al número 19 del mateix carrer que ben aviat recuperaran l'activitat.

Després de les obres que han de posar al dia les instal·lacions, s'obriran dos nous negocis. Un d'ells dedicat a la joieria contemporània, l'orfebreria i l'expressió gràfica, i l'altre dedicat al disseny i confecció de vestits a mida. Un jurat format per 12 experts va seleccionar les dues propostes que emprendran la seva activitat.

Un total de 4 emprenedors havien mostrat el seu interès per a aquests locals que han entrat a formar part de la segona fase del Taller dels Sastres. Per segon any consecutiu, l'Ajuntament d'Olot, a través de DinàmiG, ha impulsat aquesta iniciativa per tal de reactivar l'activitat a la zona del carrer dels Sastres. Amb la col·laboració de l'Associació La Iera s'ha seguit treballant en el projecte, que té per objectiu diversificar l'oferta cultural i econòmica del Nucli Antic i posar en ús els locals desocupats.

Amb aquests ja són 5 els espais reactivats gràcies al Taller dels Sastres, un projecte que sorgeix del PIAM del Nucli Antic i que té per objectiu posar a disposició d'artesans, artistes i creadors, locals situats al voltant del Carrer dels Sastres. Arriba a l'any de vida després que 3 projectes (El "Taller 1/30" amb la Gina i l'Oriol, especialistes en disseny i estampació en serigrafia; "L'Atelier", amb la Bibiana Gerez, dedicat a tallers de costura i d'altres relacionats amb el món dels fils i les agulles i "A Verd.deGris"; amb L'Anna Herrero, dedicat a la restauració de mobles, tapisseria, creació de petits objectes, confecció de coixins i elements de roba per a la llar) hi estiguin desenvolupant la seva activitat.

Aquest dissabte 30 de novembre se celebra el primer aniversari del projecte el Taller dels Sastres al Nucli Antic. L'acte s'emmarca en el Pla d'Integració d'Accions de Millora del Nucli Antic (PIAM) per dinamitzar i millorar el barri.

Per commemorar el primer aniversari de la iniciativa, l'Associació de Creadors de la Garrotxa, La Iera, en col·laboració amb l'Ajuntament i DinàmiG, organitza activitats durant tot el dissabte relacionades amb el món de l'artesania i la creació com tallers, demostracions i degustacions. A més, a la Plaça Major es podrà gaudir de música en directe. Serà una síntesi del que representa el projecte del Taller dels Sastres: artesania, creació i Nucli Antic.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/117819_eltallerdel-a-tre-dolotcelebrael-euprimeraniver-ari-1.htm