logo
Imprimir
01-12-2019 | 18:12hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú celebra una reeixida 27a Fira de la Ratafia

L'elaboració de Regina Juncà, aixoplugada amb els consells de Manel Ramon, s'ha endut el primer premi del popular concurs de ratafies

La bona flaire de la ratafia ha impregnat avui la vila comtal de Besalú, en el marc de la 27a edició de la Fira de la Ratafia. Com sempre, l'esdeveniment s'ha iniciat amb el tradicional concurs de ratafies a la Sala d'Actes de l'Ajuntament (11 h), una activitat que enguany ha congregat fins a 17 participants, essent Regina Juncà la guanyadora, seguida de Nuri Frigola, segona, i Rosa Maria Fontanals, que ha acabat en tercer lloc. "En aquesta edició hi ha hagut molt bones ratafies, d'una qualitat extraordinària. La guanyadora ha seguit la recepta i els consells de l'avi Manel Ramon, que ha guanyat el concurs en diverses ocasions anteriors", explica la primera tinent d'alcalde, Fina Surina, qui també apunta que l'afluència de públic s'ha mantingut similar a la de les darreres edicions.

Més enllà del concurs popular, la fira ha estat acompanyada d'altres propostes. També al matí, els assistents han pogut gaudir de la música del grup 'The Puppy Thoughts' (12 h), mentre que al migdia s'ha presentat la ratafia guanyadora de Regina Juncà i s'ha procedit a l'obertura de la ratafia vencedora de l'edició de l'any passat, obra de Carme Gelis, degudament envasada per a l'ocasió. Ja a la tarda, l'esdeveniment ha arribat al seu punt final amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Principal d'Olot.

Concurs de dolços casolans

Malgrat que avui s'han concentrat el gruix d'activitats de la fira, amb degustació, tast i venda de ratafies catalanes a la Plaça de la Llibertat inclosa, a més d'un mercat artesanal al Prat de Sant Pere, el cert és que l'esdeveniment va arrencar motors ahir dissabte amb un concurs de dolços casolans amb ratafia Russet que també va aplegar un generós nombre de públic.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/118333_be-alucelebraunareeixida27afiradelaratafia-1.htm