logo
Imprimir
03-12-2019 | 14:22hs
•+ NOTíCIES

CaixaBank constitueix el consell d'administració de la seva nova filial de finançament al consum i mitjans de pagament, CaixaBank Payments & Consumer

Presidit per Juan Antonio Alcaraz i amb Juan Gandarias com a conseller delegat, el consell d'administració està integrat per 15 membres, set d'ells independents

CaixaBank, l'entitat financera presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha constituït el consell d'administració de la seva nova filial CaixaBank Payments & Consumer, fruit de la fusió de les filials de mitjans de pagament i finançament al consum de l'entitat financera.

La nova companyia està presidida per Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, i té a Juan Gandarias com a conseller delegat i primer executiu. Gestiona un crèdit viu de prop de 8.300 milions d'euros i és l'entitat líder en pagament amb targeta, amb un parc de 17,8 milions d'unitats comercialitzades i una quota per facturació del 23% en compres i del 28% a través dels TPV en els comerços. CaixaBank també ocupa una posició de lideratge en el mercat nacional de pagament mòbil, on la quota s'eleva per sobre del 30%.

La creació de CaixaBank Payments & Consumer permet gestionar de forma integrada tot el negoci de finançament al consum, marketplace i mitjans de pagament per donar resposta a les necessitats de l'entorn de manera global, alhora que s'acceleren les capacitats tecnològiques. Aquesta fusió permetrà el reordenament de l'activitat així com oportunitats de sinergies i una major capacitat de desenvolupar aliances amb tercers com els existents amb Telefónica Consumer Finance, MediaMarkt, Ikea, FNAC, etc.

Per a Juan Antonio Alcaraz, "avui hem fet el primer pas oficial perquè aquesta companyia ostenti un paper determinant tant en el creixement del sector a Espanya, especialment davant l'actual marc de transformació digital, com en l'impuls als objectius de rendibilitat de CaixaBank".

Per part seva, Juan Gandarias ha volgut destacar els elements fonamentals de la nova companyia i que la situen com a líder del sector a Espanya: "Amb 650 empleats i 16 milions de clients que ens avalen, assumim la missió de desenvolupar solucions per oferir la millor experiència de pagament i facilitar el finançament de les il·lusions i projectes de les persones".

Incorporació de quatre dones líders en desenvolupament tecnològic internacional

El consell es compon d'un total de quinze integrants, dels quals tant els òrgans de govern de l'entitat com el Banc d'Espanya han valorat la seva idoneïtat per al càrrec. A més del president i del conseller delegat, formen part del consell set consellers independents i sis consellers designats a proposta de CaixaBank.

Quatre dels membres són dones, totes elles amb una reconeguda trajectòria professional internacional vinculada a empreses líders en innovació i transformació digital: Laura González-Estéfani, Rita Almela, Susana Voces i María Victoria Hernández Valcárcel. Les quatre s'incorporen per primera vegada com a conselleres a una filial del Grup CaixaBank.

Laura González-Estéfani és experta en desenvolupament de negoci, labor que va exercir en la seva anterior etapa a Facebook, eBay i Grup Siemens. Actualment és la fundadora i consellera delegada de TheVentureCity, fons institucional que té com a objectiu donar suport a fundadors per aconseguir un impacte global. Així mateix, és promotora de Woman in Tech, consultora a Babson College WinLab (dones emprenedores), mentora de la iniciativa de lideratge d'emprenedoria llatina de Stanford i membre de la junta i mentora i panelista d'Endeavor. També és inversora activa en startups.

Rita Almela està especialitzada en tecnologia, innovació, digitalització i startups. Almela aportarà la seva experiència adquirida a Alma, companyia de desenvolupament de plataformes digitals per a empreses del sector cosmètic i mitjans amb presència a 17 països fundada per ella; a Garrigues, com a assessora fiscal; a CPM Telecom, companyia de desenvolupament de plataformes tecnològiques per a empreses de telecomunicacions de la qual va ser cofundadora; així com a Caixa Capital Risc invertint en startups digitals i de noves tecnologies. En l'actualitat, també és la sòcia directora i fundadora de 101 Venture Builder, focalitzada a crear i invertir en companyies digitals i de Deep Tech; partner de Garage51 Entertainment, especialitzada en videojocs per a tota mena de dispositius i tecnologies, i de Kenko Health Accelerator.

Susana Voces aportarà tota la seva experiència com a vicepresidenta global de l'àrea de restaurants a Deliveroo. Després del seu pas per diferents llocs de direcció d'eBay a Europa, Paypal i Ericsson, Susana Voces s'uneix a l'equip per afegir valor a l'àrea de mitjans de pagament i ajudar la companyia a connectar les marques amb els consumidors.

María Victoria Hernández Valcárcel compaginarà el seu càrrec de consellera a CaixaBank Payments and Consumer amb el de consellera no executiva a The EQ Project *International, entitat que ofereix solucions en l'àmbit dels recursos humans a través de la intel·ligència artificial, i membre del consell assessor de Cashway, companyia de tecnologia financera. Així mateix, és jurat al programa "*Horizon 2020" de la Unió Europea que entre 2018 i 2020, proporcionarà 2.700 milions d'euros a empreses innovadores i científics de primer nivell, en el programa "Innovators Under 35" del MIT Technology Review, i membre negociador del Comitè d'Inversió de Rising Tide Europe.

Aquestes incorporacions reforçaran la diversitat del consell, en línia amb la política de diversitat de CaixaBank. L'entitat financera està especialment compromesa amb el foment de la presència de dones en posicions directives, on ostenta un dels percentatges més alts del sector (més d'un 40% durant el primer semestre de 2019) i preveu continuar creixent gràcies a la creació d'un programa específic per a això, denominat Wengage.

D'altra banda, el consell d'administració de CaixaBank Payments & Consumer es completa amb la incorporació de José Manuel Gabeiras, prèviament President de Servired i Redsys; Carlos Casanovas, president executiu de PromoCaixa; Juan Morlá, conseller i director general de Comercia Global Payments i Ignacio Redondo, director executiu de l'assessoria jurídica de CaixaBank.

Així mateix, continuen en l'exercici del seu càrrec de consellers de la societat els anteriors consellers de CaixaBank Consumer Finance, Alfredo García-Valdés, i prèviament President i Conseller Delegat d'American Express España; Juan José Gómez Migueláñez, anteriorment conseller dominical de Telefónica Consumer Finance, a proposta de Telefónica; Matthias Bulach, director executiu d'intervenció, control de gestió i capital a CaixaBank; François Miqueu, director corporatiu del negoci de consum a CaixaBank i Jesús Moreira, chief retail lending officer a CaixaBank.

Nou pla estratègic per als propers tres anys

En la seva primera reunió, el consell d'administració ha debatut el pla estratègic de la nova companyia per als propers tres anys, que inclou com a objectius fonamentals oferir la millor experiència al client, construir aliances amb socis clau, accelerar la transformació digital, aconseguir els objectius de rendibilitat marcats i promoure una cultura corporativa centrada en les persones.

En aquest sentit, entre les seves línies estratègiques d'activitat, CaixaBank Payments & Consumer s'ha marcat com a objectiu oferir la millor experiència al client en vendes, pagaments i finançament al consum a través de tots els canals. Al mateix temps, la companyia es compromet a construir un ecosistema d'aliances amb socis clau, que se sumin als ja existents amb empreses com Telefónica Consumer Finance, FNAC, Ikea o Mediamarkt, entre d'altres.

CaixaBank Payments & Consumer també treballarà per accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques de la companyia i a promoure una cultura centrada en les persones que potenciï el talent, agilitat i la responsabilitat. Així mateix, la filial se centrarà en complir els objectius de rendibilitat establerts. L'activitat de CaixaBank Payments & Consumer aporta a CaixaBank aproximadament el 20% del benefici net del grup
.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/118728_caixabankcon-titueixelcon-elldadmini-traciodela-evanovafilialdefinancamentalcon-umimitjan-depagamentcaixabankpayment-con-umer-1.htm