logo
Imprimir
08-12-2019 | 16:52hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Més de 2.500 persones segueixen les propostes del Festival Veus

El concert del grup d'animació musical Xiula d'aquest migdia al Firal Petit ha tancat la quarta edició de VEUS

L'últim dia del festival VEUS s'ha dedicat al públic familiar. El concert del grup Xiula ha començat a les 12h del migdia al Firal Petit, fet que ha permès gaudir a grans i petits d'una actuació musical en un espai obert i gratuït. L'aposta per a la música al carrer ha estat un dels trets més destacats de la quarta edició del festival. De les 17 propostes de la programació de VEUS, 9 s'han pogut seguir a l'aire lliure, 6 han estat concerts de sala (al Teatre Principal i al Torín) i s'han ofert 2 tallers formatius. La qualitat dels grups ha estat l'altra característica que, un any més, ha mantingut el VEUS.

Més de 2.500 persones han participat de les activitats programades pel festival VEUS. La que ha tingut més assistència ha estat la "Primera Nadala de l'Any" que divendres a la tarda va omplir el Firal Petit. 200 escolars van pujar a l'escenari a cantar diferents Nadales en un concert que va tenir com a moment culminant la interpretació amb la cantant i actriu Elena Gadel de la cançó creada pel professor de l'Escola Municipal de Música d'Olot, Albert Carbonell. L'actuació del grup familiar Xiula d'aquest diumenge al migdia i la de Seven-La Quarta Paret de dissabte al matí també han tingut una bona assistència de públic, com també els concerts del Teatre i les sessions golfes al Torín. Un total de 65 persones han gaudit de la formació de VEUS, que ha omplert de música molts dels espais del centre de la ciutat. El pati de l'antic Hospital, la plaça Major i altres carrers del centre s'han convertit en escenaris dels miniconcerts que les corals locals han ofert dins dels quatre dies del festival de grups vocals de Catalunya.

El festival Veus s'inclou a la programació d'aquests primers dies de l'Olot Temps de Nadal. Del 6 al 8 de desembre, a la ciutat hi ha hagut la Fira de Pessebre amb parades des de davant de Sant Esteve i les diferents places fins al Carme. Ha tingut molt bona acollida el projecte "Cel de Nadal" de Lola Solanilla en què s'ha recreat un cel estrellat a la plaça Major i la proposta "Fulles ambulants", un projecte artístic i social de Cia. Ortiga que s'ha instal·lat a la plaça del Carme.

L'interès per la fira i les activitats que s'han portat a terme a Olot aquests dies ha estat el motiu que ha portat més persones a l'Oficina de Turisme, que també ha tingut un quiosc informatiu davant de Sant Esteve per atendre totes les peticions d'informació. Aquests cap de setmana de la Puríssima, la ciutat ha ratllat la plena ocupació en els diferents establiments turístics.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/119546_me-de2500per-one-egueixenle-propo-te-delfe-tivalveu--2.htm