logo
Imprimir
10-12-2019 | 13:13hs
•LA SELVA

El nou govern vol crear la carta de paisatge de Tossa

L'objectiu és evitar que futurs projectes faraònics malmetin el patrimoni natural de la població

El nou equip de govern de l'Ajuntament de Tossa, format per Junts per Tossa, Endavant Tossa i Esquerra Republicana, vol impulsar la creació de la carta de paisatge de Tossa per evitar que futurs projectes faraònics malmetin el patrimoni natural de la població.

Aquest projecte té l'objectiu de determinar clarament els punts més destacats de la població a nivell mediambiental i crear-ne una protecció. A diferència dels catàlegs, que són bàsicament instruments descriptius i prospectius, les cartes són instruments d'acció que es basen en la mediació i la concertació d'interessos entre els actors d'un territori, amb la finalitat de consensuar unes estratègies concretes a seguir.

L'elaboració de la carta requereix una diagnosi, la determinació d'uns objectius de qualitat paisatgística i sobretot, la redacció i signatura d'un document d'acords en el qual s'estableixen públicament els compromisos que adopten cadascuna de les parts signants en favor del paisatge.

Aquesta voluntat de l'equip de govern coincideix amb l'anunci de la Generalitat de l'aprovació del Pla Director de la Costa Brava que, en el cas de Tossa, provoca que les polèmiques urbanitzacions de Cala Morisca o Pola Giverola no es facin realitat i s'eviti la construcció d'uns 160 nous habitatges.

Cal recordar, a més, que una de les primeres accions que va fer el nou govern local va ser deixar sense efecte el conveni que tenia com a objectiu assolir la construcció d'un port esportiu a la població si la ciutadania ho aprovava per consulta popular.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/119806_elnougovernvolcrearlacartadepai-atgedeto-a-2.htm