logo
Imprimir
11-12-2019 | 22:27hs
•ACTUALITAT GIRONA

Les millores del dia a dia de la ciutat concentren el gruix del pressupost municipal per al 2020

L'Ajuntament de Girona presenta unes xifres pressupostàries de 123.114.405 euros per a l'any vinent

La tinenta d'alcaldia i regidora d'Hisenda i Règim Interior de l'Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas, ha presentat aquesta tarda les línies principals de la proposta de pressupost per a l'any 2020. El gruix principal de les despeses es destinarà a la millora del dia a dia de la ciutadania del municipi.

"L'augment més rellevant és el que es planteja en el capítol 2, el de despeses corrents, i el capítol 4, el de transferències corrents. Es tracta d'un increment de més del 6% en el qual es demostra la nostra aposta per a la millora del dia a dia de la ciutadania, ja que incrementem partides de seguretat, mobilitat i sostenibilitat, que és el que ens demanen els veïns i les veïnes perquè és el que afecta el seu entorn immediat i la seva qualitat de vida diària", ha subratllat la regidora.

El pressupost que s'ha presentat aquesta tarda és de 123.114.405 euros, una xifra més de sis milions d'euros superior a la de l'any passat (117.090.900 euros). Tal com ha explicat M. Àngels Planas, l'augment en l'import global ha estat possible gràcies a l'actualització en els impostos i taxes municipals de l'any vinent, que permetran augmentar la recaptació impositiva.

Una de les principals novetats en el document pressupostari del 2020 és que s'incorporen dos nous contractes globals, el de manteniment d'equipaments municipals (centres educatius, escoles bressol, equipaments esportius, centres cívics, biblioteques...) i el de manteniment de cobertes d'equipaments, amb uns imports respectius de 900.000 i 600.000 euros. La regidora ha assenyalat que "aquests dos contractes, sumats a l'increment en les partides de manteniment de la via pública i neteja viària i d'equipaments, ens permetran atendre amb més agilitat i immediatesa les necessitats que sorgeixin".

Dins del pressupost, el consistori preveu destinar 6 milions d'euros a diferents inversions que es portaran a terme en els propers mesos a la ciutat. Les obres del Modern, l'enderroc de les naus del carrer de Barcelona que han de possibilitar la construcció del nou institut Ermessenda o la construcció de la nova comissaria de Santa Eugènia a la masia de Can Borrassó són alguns dels projectes destacats per l'any vinent. A més, cal subratllar les inversions fetes en matèria d'accessibilitat i igualtat, en què, a banda del pla d'accessibilitat que es porta a terme cada any, s'afegeixen partides per a les obres del nou espai LGBTI, per a la semaforització per persones invidents i per a jocs infantils accessibles.

També cal destacar que el govern municipal preveu destinar un 0,71% del pressupost del 2020 a cooperació.

M. Àngels Planas ha explicat que s'ha arribat a un acord amb el grup municipal de Guanyem Girona per poder aprovar el pressupost en el Ple municipal extraordinari previst per al divendres 20 de desembre.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/120226_le-millore-deldiaadiadelaciutatconcentrenelgruixdelpre-upo-tmunicipalperal2020-2.htm