logo
Imprimir
17-12-2019 | 09:06hs
•ANDORRA

Andorra entra a la Xarxa Maragda amb els parcs naturals de la Vall de Sorteny i de les Valls de Comapedrosa

Entrar a formar part d’aquesta xarxa suposa una major implicació en la protecció de la biodiversitat, demostra el compromís d’Andorra en aquest àmbit i alhora permet donar valor a la feina que ja s’està fent de protecció del medi

Andorra ja forma part de la Xarxa Maragda del Consell d’Europa de protecció de la biodiversitat. Així ho ha ratificat la 39a reunió anual del Comitè permanent del Conveni de Berna que ha aprovat la candidatura andorrana que reclamava introduir els parcs naturals de la Vall de Sorteny i de les Valls de Comapedrosa a la xarxa d’interès per la conservació de la natura. Aquests espais han estat avaluats i aprovats en un seminari biogeogràfic amb presència d’experts del Consell d’Europa, experts en biodiversitat independents, representants del Govern i dels comuns d’Ordino i de La Massana, de les associacions ecologistes i de la federació de caça i pesca d’Andorra.

La candidatura, que es va formalitzar el novembre de l’any passat, es va presentar de forma conjunta amb els comuns de la Massana i Ordino i ha estat defensada al Consell d’Europa per la directora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer. La Xarxa Maragda va ser creada per lluitar contra la principal causa de pèrdua de la biodiversitat, que és la fragmentació dels hàbitats. Consisteix en espais interconnectats amb l’objectiu de contribuir a restablir, protegir i conservar la biodiversitat a Europa. Compta actualment amb 3.500 espais protegits de 16 països, i el que equival a prop de 700.000 quilòmetres quadrats de territori, i engloba zones d’alt valor afegit per la seva biodiversitat. El conveni de Bernal, que celebra durant aquest any 2019 el seu 40è aniversari, va ser ratificat per Andorra l’any 2000.

Entrar a formar part d’aquesta xarxa suposa una major implicació en la protecció de la biodiversitat, demostra el compromís d’Andorra en aquest àmbit i alhora permet donar valor a la feina que ja s’està fent de protecció del medi. A més, la iniciativa va en la línia del Projecte de llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge.

El Comitè també permet examinar els resultats de les activitats posades en marxa per la conservació de la natura durant l’any 2019 en àmbits diversos la protecció contra espècies exòtiques invasores, la relació de la diversitat biològica i el canvi climàtic, les zones protegides i l’evolució de la Xarxa Maragda.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/120807_andorraentraalaxarxamaragdaambel-parc-natural-delavallde-ortenyidele-vall-decomapedro-a-1.htm