logo
Imprimir
18-12-2019 | 14:42hs
•PLA DE L'ESTANY

L'Auditori de l'Ateneu de Banyoles tanca temporada amb Cosmos Quartet i Fernando Arias

La formació, un dels quartets de corda més prometedors de l'escenari europeu, interpretarà el quintet pòstum per a dos violoncels de Schubert

Cosmos Quartet i Fernando Arias clouran la temporada a l'Auditori de l'Ateneu amb un concert que se celebrarà aquest dissabte '21 h, 10 €' i que tindrà com a plat fort el quintet pòstum per a dos violoncels de Schubert. El concert, organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles i Joventuts Musicals de Catalunya, s'emmarca en la Xarxa de Músiques a Catalunya.

Cosmos Quartet neix el 2014 de l'amistat i complicitat de quatre joves músics. Cadascun dels seus membres ha mantingut trajectòries internacionals en l'àmbit de solista, músic de cambra i orquestral, treballant amb professors i en escoles de París, Ginebra, Colònia, Sttutgart, Basilea i Berlín. Han rebut classes i consells de professors com Rainer Schmidt, Johannes Meissl, Hatto Beyerle, Miguel da Silva, Oliver Wille, Jonathan Brown, Anita Mitterer, Krzysztof Chorzelski, Patrick Judt i el Quartetto di Cremona, entre d'altres.

Malgrat la seva joventut, Cosmos Quartet ha aconseguit un ampli reconeixement proclamant-se guanyador del Primer premi del Concurs Irene Steels-Wilsing Foundation a Heidelberg 2018 i del Primer premi del 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra. El 2016 van ser semifinalistes en l'especialitat de quartet de corda del prestigiós "Concurs de Genève" celebrat a la ciutat de Ginebra. També han rebut el tercer premi al concurs "Carl Nielsen International Chamber Music Competition" de Copenhaguen, el primer premi del "Concurs Internacional de Música de Cambra" de Castella i Lleó, el primer premi al "Concurs Internacional de música de cambra Mirabent i Magrans" de Sitges i el premi "Kammermusik Preis 2014" de l'ISA Festival", així com el premi "Artis Quartet" a la millor interpretació de quartet de corda també durant l'"ISA 2014".

El grup ha estat convidat a participar al Festival Emergents 2018 a l'Auditori de Barcelona, la Quinzena Musical de Sant Sebastià, la Schubertíada de Vilabertran, el Theatre d'Orleans, el Festival de la Fundació Monteleón a Lleó, l'East Neuk Festiva a Escòcia , a l'Académie Musicale de Villecroze a França, al festival d'estiu de Santa Cristina d'Aro, el Festival d'estiu de Viladrau, el festival 'Cambraqués' de Cadaqués, a l'Auditori Miguel Delibes de Valladolid, la Fundació Joan March de Madrid i la sala ORF Kulturhaus de Viena.

Actualment Cosmos Quartet és membre de l'European Chamber Music Academy dirigit pels tutors Hatto Beyerle i Johanes Meissl. Durant la temporada 2018-2019 van participar al cicle Ibercamera a l'Auditori de Girona i al Streichquartettfest de 2019 a Heidelberg, a més de debutar al mític Wigmore Hall de Londres. El quartet té la seu a la ciutat de Barcelona i toca amb quatre instruments construïts expressament pel prestigiós luthier barceloní David Bagué.

Cosmos Quartet estarà acompanyada pel violoncel·lista madrileny Fernando Arias. Des que el 2006 fos proclamat guanyador del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals i del Primer Palau de Barcelona, Arias és un dels representants més destacats de la seva generació en el panorama musical espanyol.

Ha obtingut, entre d'altres, guardons com el segon premi en el Concurs Internacional de Liezen (Àustria) i els primers premis en certàmens com el VII Concurs Nacional de Violoncel, Diputació de Toledo, Concurs Permanent de JJMM i Primer Palau de Barcelona. Ha rebut el suport d'institucions com la Fundació Albéniz, la Deutsches Akademischer Austauschdienst (DAAD), AIE, Ministeri de Cultura, Comunitat de Madrid, JJMM Madrid, Fundació Caja Madrid i Obra Social de La Caixa.

Arias està especialment interessat en la música de cambra. En aquest terreny s'ha format amb Rainer Schmidt, el Quartet Quiroga, ii ha compartit escenari amb artistes de la talla de David Kadouch, Seth Knopp, Donald Weilerstein, Peter Frankl, Anthony Marwood, Roger Tapping, Karl Leister o el Quartet Quiroga. Ofereix regularment recitals en les més importants sales d'Espanya, així com en països com els Estats Units, Alemanya, França, Holanda, Portugal, Tunísia o Sèrbia. Ha participat en festivals i cicles com el Festival de Granada, Schubertíada de Vilabertran, Chamber Music European Meetings Bordeaux, Orlando Festival, Philharmonie Berlin Lunchkonzert Series. Ha gravat en directe per a Catalunya Ràdio, RNE i dos CD per a Sony Espanya.

Arias és convidat freqüentment per impartir lliçons magistrals de violoncel i música de cambra tant a Espanya com a l'estranger. Des de l'estiu de 2012 forma part de l'equip docent de el programa per a joves artistes de festival Yellow Barn (Vermont, Estats Units), com a professor de violoncel i música de cambra. S'incorpora amb 25 anys a la plantilla del Conservatori Superior de Música d'Aragó, com a catedràtic de violoncel.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/120987_lauditoridelateneudebanyole-tancatemporadaambco-mo-quartetifernandoaria--2.htm