logo
Imprimir
11-01-2020 | 21:36hs
•CATALUNYA NORD

Puigdemont i Comín assistiran a un acte que tindrà lloc a Perpinyà el mes de febrer

La delegació del Consell per la República a Catalunya Nord no ha confirmat la data perquè "dependrà del que passi dilluns a Estrasburg"

A finals del 2019 van aparèixer els primers rumors sobre la possible tornada de Carles Puigdemont a terres catalanes. Primer es va parlar que el president a l’exili s’instal·laria a Perpinyà, però aquesta opció va quedar descartada pel mateix Puigdemont. Unes setmanes més tard, el que si es pot dir amb total seguretat és que l’exalcalde de Girona assistirà a un míting que tindrà lloc a Perpinyà. Tot i que la data concreta no està confirmada, la delegació del Consell per la República a Catalunya Nord ha confirmat a GironaNotícies que l’acte es portarà a terme durant el mes de febrer. Una altra informació confirmada per l’entitat és que l’exconseller Toni Comín també hi serà present. 

La presidenta de la delegació nord-catalana, Júlia Taurinyà ha explicat que encara no poden confirmar la data perquè “dependrà del que passi dilluns a Estrasburg”. Segons Taurinyà, l’acte del Consell per la República serà tot un èxit i ha remarcat la importància que es celebri a Catalunya Nord. “Volem remarcar la transversalitat del Consell, sobretot en aquests moments de divisió en el món independentista”, ha apuntat Taurinyà. A l’espera de les decisions judicials, la presidenta de l’entitat ha assegurat que “serà un acte molt emotiu”. 

Un altre dels impulsors de la delegació del Consell per la República a Catalunya Nord, Francesc Bitlloch també s’ha mostrat molt satisfet: “per nosaltres és un honor i una manera més per esborrar la frontera i recordar que tenim una cosa en comú, que som catalans”. Tal com ha comentat la presidenta de l’entitat, Bitlloch ha afirmat que “segur que serà el míting més gran de la història de Catalunya Nord”. Tot i que el lloc de l’acte també està per determinar, ha transcendit que es farà a un espai que permeti acollir unes 100.000 persones. “És un equipament de l’Ajuntament de Perpinyà. En aquest sentit, agraïm la col·laboració del consistori”, ha conclòs la presidenta la delegació nord-catalana. 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/122991_puigdemonticomina-i-tiranaunactequetindrallocaperpinyaelme-defebrer-2.htm