logo
Imprimir
12-01-2020 | 22:25hs
•OPINIó

Per una ecologia integral

El pla econòmic de la Unió Europea és tremendament ambiciós però necessita ser sostingut per una visió ètica, cultural i política

Complir l'Acord Verd europeu suposarà deixar de banda, de mica en mica, els recursos del petroli i del carbó com a fonts energètiques indispensables per al desenvolupament, tot i que encara estan per veure els detalls de les alternatives que s'han de posar en marxa. També està per concretar la despesa que suposarà aquest canvi radical cap a una economia no contaminant, que en qualsevol cas ha de ser capaç de sostenir l'ocupació. Es parla d'un pressupost inicial de 300.000 milions d'euros, però la decisió de la Comissió Europea és ferma davant la necessitat peremptòria de frenar el deteriorament de l'entorn.

El pla econòmic de la Unió Europea és tremendament ambiciós però necessita ser sostingut per una visió ètica, cultural i política que recobri la centralitat de la dignitat humana, només així es podrà gestar una ecologia integral com ve reclamant el Papa des de la publicació de la seva encíclica 'Laudato Si'.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/123053_perunaecologiaintegral-1.htm