logo
Imprimir
16-01-2020 | 14:42hs
•ALT EMPORDà

Campanya de Control de l'ús dels dispositius de seguretat passiva a Castelló d'Empúries

Tot i que la campanya va dirigida al control de l'ús dels dispositius de seguretat passiva també s'estan sancionant els vehicles que no han passat la Inspecció Tècnica del Vehicle

Des de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries juntament amb la Policia Local es porta a terme durant l'any una planificació de controls en temes de seguretat per tal de fer campanyes de prevenció que permetin evitar situacions de risc. A través d'aquest tipus de campanyes també es fa una tasca de conscienciació de la ciutadania per tal que compleixi amb les normes bàsiques de seguretat.

Aquesta setmana la Policia Local de Castelló d'Empúries porta a terme una campanya de control de l'ús dels dispositius de seguretat passiva per tal de comprovar que els ocupants dels vehicles en circulació portin el cinturó degudament cordat. La campanya també incideix en que els menors d'edat vagin correctament lligats a les seves cadiretes o sistemes de retenció infantil i en el control de l'ús del cas dels passatgers de vehicles de dues rodes.

Les sancions per infracció en l'ús dels dispositius de seguretat passiva són de 200€, amb una reducció del 50% si es paga abans dels 20 dies, i retirada de 3 punts del carnet.

Amb aquesta campanya es conscienciarà a tots els conductors i acompanyants que el cinturó de seguretat és un element bàsic i fonamental de la seguretat vial i redueix en un 75% el risc de mort en cas d'accident. L'ús de sistemes de retenció infantil (SRI) han estat demostrats com el sistema de seguretat vial més senzill, rentable i eficaç, en tot tipus de vies i trajectes.

Tot i que la campanya va dirigida al control de l'ús dels dispositius de seguretat passiva també s'estan sancionant els vehicles que no han passat la Inspecció Tècnica del Vehicle (ITV) o no tenen en regle l'assegurança. Ambdues infraccions també són sancionades amb multes que van dels 200€ als 1.500€.

 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/123373_campanyadecontroldelu-del-di-po-itiu-de-eguretatpa-ivaaca-tellodempurie--1.htm