logo
Imprimir
17-01-2020 | 22:33hs
•CATALUNYA NORD

Bel Olid presenta ‘Follem?’ a la Llibreria Catalana de Perpinyà

L’escriptora i traductora ha visitat l’emblemàtic establiment nord-català, on ha parlat de la seva última publicació acompanyada de Júlia Taurinyà

La Llibreria Catalana de Perpinyà ha acollit avui a la tarda, a partir de dos quarts de set, la presentació del llibre ‘Follem?’ (Bridge), obra de l’escriptora i traductora Bel Olid (Mataró, 1977). L’acte, que ha emplenat de gom a gom el local, ha comptat amb la presència de la mateixa autora i ha estat presentat per la periodista i activista Júlia Taurinyà, qui també és la presidenta de la delegació nord-catalana del Consell per la República.

El llibre d’Olid, que va tenir una arribada als prestatges de les llibreries fulgurant -en només una setmana al carrer es va convertir en el tercer llibre de no ficció més venut a Catalunya-, es basteix d’una honesta intenció pedagògica al voltant del sexe, un assumpte que tracta de manera clara i concisa, és a dir, sense embuts, perjudicis ni estigmes. 

‘Follem?’ esdevé la darrera publicació d’una Olid que va iniciar la seva activitat literària, des del punt de vista editorial, l’any 2009, quan va publicar el conte ‘Crida ben fort, Estela!’. Aquell va ser el punt de partida d’una carrera que s’ha mantingut prolífica: el 2011 van veure la llum dues obres més, la novel·la ‘Una terra solitària’ i un assaig sobre els estereotips de gènere, ‘Les heroïnes contraataquen: models literaris contra l’universal masculí a la literatura infantil i juvenil’. L’any següent va endinsar-se en el món de la narrativa breu amb ‘La mala reputació’, mentre que el 2014 van arribar a les llibreries ‘Vides mínimes’ i ‘Passions mínimes’. Dos anys més tard, va escriure un nou recull de relats, ‘Vents més salvatges’, i el 2017 va publicar ‘Vides aturades’ i ‘Feminisme de butxaca: kit de supervivència’.

Un espai polifacètic

En una entrevista en aquest mitjà, la responsable de la Llibreria Catalana, Joana Serra, ja apuntava que la voluntat de l’establiment és anar molt més enllà de la simple venda d’obres literàries. “Totes les llibreries petites, per sobreviure, ens hem de mobilitzar i fer moltes activitats per atraure la gent. Nosaltres fem activitats i lectures per a la mainada, però també presentacions de llibres i altres actes perquè, al cap i a la fi, hem d’anar a cercar el lector”, deia.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/123492_belolidpre-entafollemalallibreriacatalanadeperpinya-2.htm