logo
Imprimir
18-01-2020 | 18:38hs
•LA SELVA

Blanes acull l'estrena oficial de 'Bronko' a Catalunya

La presentació del film, que ha recollit prestigiosos premis als Estats Units, ha estat gestada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament

Blanes ha acollit aquesta nit l'estrena oficial a Catalunya i Espanya de la pel·lícula 'Bronko', escrita, dirigida i interpretada pel blanenc Isaac Ulam. En concret, el film s'ha projectat aquest vespre als Cinemes Ocine de la localitat selvatana a partir de les deu, una projecció que ha estat l'avantsala d'una sessió de cinefòrum a la mateixa sala, que ha servit perquè els assistents hagin pogut conèixer més detalls de la creació de la mà del seu impulsor, que ha estat acompanyat d'altres membres de l'equip cinematogràfic.

Abans de la visualització de la pel·lícula, l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha agraït als assistents la seva presència i ha ressaltat la voluntat d'Ulam de convertir l'acte en una activitat gratuïta oberta a tots els ciutadans del municipi. L'esdeveniment estava organitzat per l'ajuntament i, més concretament, per l'àrea de Cultura del consistori.

Múltiples guardons i reconeixements

La creació d'Ulam arriba a terres catalanes després de recollir diversos premis prestigiosos, especialment als Estats Units, on ha estat guardonada amb el Premi del Jurat a l'Arizona Underground Film Festival de Tucson i el premi al Millor Llargmetratge Internacional a la secció oficial del Rivercity Underground Film Festival de Texas. Aquest darrer premi és especialment notori, tenint en compte que el film del català va ser reconeguda com la millor pel·lícula estrangera d'entre milers de candidats d'arreu del món.

'Bronko' planteja una visió ascètica sobre una persona, Bronko -interpretat per Ulam-, que detesta el model social que impera als nostres dies i opta per una via autodestructiva que el converteixen en una mena de redemptor contemporani. L'autor confessa que va escriure el guió en un temps rècord, dues setmanes, temps suficient per bastir una crítica crua i contundent a la societat.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/123524_blane-acullle-trenaoficialdebronkoacatalunya-2.htm