logo
Imprimir
11-02-2020 | 17:50hs
•BESALú, VILA COMTAL

El ‘Besalú, Ciutat Jueva’ enceta el març a la vila comtal

El municipi garrotxí s’endinsarà a l’època medieval el pròxim 1 de març a través de visites guiades, tallers i mercats temàtics

Els carrers de Besalú recularan un cop més en el temps per esdevenir l’escenari d’una nova edició del ‘Besalú, Ciutat Jueva’, esdeveniment que enguany se celebrarà el pròxim diumenge 1 de març. Durant aquesta jornada, la vila comtal evocarà amb precisió l’Edat Medieval, una època que es recordarà a través de diverses activitats: des de les habituals visites guiades fins a música en directe o propostes culinàries basades en receptes ancestrals. 

En concret, l’activitat engegarà motors a partir de dos quarts d’onze del matí, quan la plaça de la Llibertat acollirà un taller infantil de joies a càrrec de Tacte Joiers. Durant aquest taller, els més menuts aprendran a elaborar una joia des de zero, emulant així la comunitat jueva i els bons joiers que albergava. Poc després, a un quart d’una del migdia, es realitzarà la visita guiada teatralitzada ‘El món jueu’, un itinerari que servirà per descobrir el Call Jueu del poble i per reviure el seu passat a través de la història. 

A la tarda, d’altra banda, tindrà lloc una nova visita guiada, en aquest cas anomenada ‘Un passeig pel Call’, que es farà a dos quarts de cinc i que resseguirà el centre neuràlgic de la comunitat jueva, amb el Micvé i les excavacions de la sinagoga com a joies de la corona particulars. Totes aquestes activitats, a més, compartiran protagonisme amb el mercat del Call, que es farà durant tot el dia. 

Per a més informació o per efectuar les reserves pertinents, els interessats es poden adreçar a l’Oficina Municipal de Turisme. També poden trucar al telèfon 972 59 12 40 o enviar un correu electrònic a l’adreça turisme@besalu.cat.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/125438_elbe-aluciutatjuevaencetaelmarcalavilacomtal-1.htm