logo
Imprimir
18-02-2020 | 08:29hs
•LA SELVA

El projecte Everybody needs good neighbours d'Arnau Blanch es presenta a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners

Arnau Blanch és l'artista guanyador del projecte Art en Ruta 2020

El guanyador de la tercera edició del projecte Art en Ruta, Arnau Blanch, iniciarà un cicle d'exposicions itinerants el pròxim dia 28 de febrer a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners.

Everybody needs good neighbours és el nom d'aquest projecte expositiu, guanyador de la darrera convocatòria del programa Art en ruta. Com la resta d'exposicions guanyadores que l'han precedit -justament la darrera és la de Levi Orta-, l'exposició comença el seu cicle itinerant a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners on es podrà visitar fins el 12 de març . Algunes de les sales d'exposicions on es podrà veure el projecte són a Arbúcies, Blanes, Girona i Perpinyà.

El projecteEverybody needs good neighboursés una instal·lació visual que parteix del poble natal d'Arnau Blanch, Vilobí d'Onyar, que es caracteritza per estar ubicat en un espai de confluència d'infraestructures de transport (l'aeroport Costa Brava, l'Eix Transversal, l'autopista del Mediterrani i l'AVE). Els túnels, els ponts, les tanques i els murs de contenció constitueixen un paisatge al qual els veïns de la zona han hagut d'adaptar-se. L'aparent comoditat i la millora de mobilitat associades a les infraestructures construïdes irrompen en el paisatge, el trànsit i els seus habitants. Conseqüències i resultats invisibles de com la funcionalitat estructural obstaculitza els recorreguts del paisatge.

A través del llenguatge de repetició, s'acosta al territori buscant novetat i sorpresa pel que li és familiar, tot explorant l'espai de trànsit i les persones que l'habiten.

Graduat en fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IFEC) el 2007, especialitzat en assaig fotogràfic, es trasllada a Nova York per especialitzar-se en fotografia documental a l'International Center of Photography (ICP) el 2008. El seu projecte Everybody Needs Good Neighbours –finalista del concurs FotoPres la Caixa, 2014– va guanyar el premi al millor llibre de l'any a PhotoEspaña (2015), després d'haver-se exposat a Nova York, el Brasil, Mèxic, Madrid i Barcelona.

"Art en ruta" és un cicle d'exposicions itinerants de promoció dels artistes visuals de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoure les obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca.

Aquesta acció forma part de la iniciativa SelvaCultura, que té la finalitat d'impulsar l'activitat artística, fomentar el consum cultural i generar nous públics per la cultura dels municipis selvatans. Els artistes que fins ara han estat protagonistes d'aquesta convocatòria són: David Sanchez León, Esther Polo, Marc Pujol i Levi Orta. Cadascun d'ells ha presentat una exposició diferent que s'ha pogut veure en diferents sales d'exposicions al llarg de la seva itinerància.

El president de l'ens selvatà, Salvador Balliu, i el conseller de Cultura, Pere Fernàndez, han valorat molt positivament aquesta iniciativa que s'emmarca dins el projecte SelvaCultura, que es va posar en marxa en l'anterior mandat, concretament la primavera de l'any 2017. En aquest sentit, Balliu i Fernández han destacat la bona feina que s'està duent a terme des de l'ens comarcal en la promoció de l'escena cultura com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/125929_elprojecteeverybodyneed-goodneighbour-darnaublanche-pre-entaalaca-adelaparaulade-antacolomadefarner--1.htm