logo
Imprimir
18-02-2020 | 22:03hs
•BAIX EMPORDà

Comença el regnat dels Carnestoltes 2020 de Platja d'Aro

Més de 600 persones participen del Sopar de Colles i del Canvi d'Atributs

Com és tradició els nous Carnestoltes del Carnaval de Platja d'Aro van iniciar el seu regnat amb l'anomenat Canvi d'Atributs: el lliurament de la vara que passa el testimoni entre els darrers monarques de la festa i aquells que l'enceten. El passat dissabte 15 de febrer en el marc del Sopar de Colles de Carnaval al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro, amb més de 600 comensals, es va viure el relleu entre els Reis Carnestoltes de 2019 de la Colla Els Collonuts amb els d'enguany de la Colla Anem de Conya: la Reina Tuyaca Rachini el Rei Tate Karnarewa (la figura del Carnestoltes, de llarga tradició al país es va introduir a Platja d'Aro l'any 1979, un any després de la recuperació del Carnaval, però no va anar acompanyat del la seva pròpia colla fins al 1984 i la figura de la Reina encara va tardar un xic més a consolidar-se). La nit es va tancar amb l'espectacle còmic, coreogràfic i musical de presentació de cadascuna de les colles del municipi.

D'aquesta manera s'iniciava la 43a edició del Carnaval de Platja d'Aro, que fins al 26 de febrer, Dimecres de Cendra ofereix una vintena de propostes amb el carrer com a escenari principal de la festa. Dimecres 19 de febrer s'estrena la Gimcana de Carnaval (17-19 h) pels carrers de la vila, una iniciativa de la regidoria de Joventut, que també organitza per a l'endemà, el concurs de la Pujada del Pernil a la Plaça Major (13 h): cal enfilar-se per un pilar lliscant per agafar la peça col·locada a la part superior del mateix. Una proposta, emmarcada en la diada de Dijous Gras, protagonitzada pel Pregó de Ses Majestats Carnestoltes des del balcó de l'Ajuntament (12 h), l'arrossada popular (5 euros) i disco mòbil (14 h) al Palau d'Esports i Congressos, on a la nit hi haurà la Festa de Carnaval amb Flaix FM amb els discjòqueis Hèctor Ortega i Sergi Domene, amb entrada gratuïta per celebrar el desè aniversari de la colla Anem de Conya (22.30 h).

La Gran Rua de Carrosses i Comparses és dissabte 22 de febrer amb format desdoblat: al matí desfilen 11 colles en modalitat d'exhibició (11 h) i a la tarda 65 colles en modalitat de concurs (16 h) amb una dotació global de 8.000 euros amb guardons per als cinc primers classificats en les modalitats de Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i guardó únic per a la Millor Colla Debutant. El lliurament de premis és el mateix dia al Palau d'Esports i Congressos, on primer hi haurà ball (22 h) i tot seguit es donaran a conèixer els guanyadors (23 h). Diumenge 23 de febrer les activitats prenen el carrer amb els jocs gegants Juguipop (11-14 h), Rua de Colles Locals a Castell d'Aro (12 h), animació musical amb Los Labradores (12 h) i l'espectacle Pigs (17 h). L'Enterrament de la Sardina, dimecres 26 de febrer (19.30 h), amb la tradicional concentració, cercavila i sardinada popular clou els actes de Carnaval al municipi.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/126022_comencaelregnatdel-carne-tolte-2020deplatjadaro-1.htm