logo
Imprimir
19-02-2020 | 15:33hs
•LA SELVA

Els alcaldes de la Selva es reuneixen amb el conseller Buch per parlar de la seguretat a la comarca

Buch s'ha reunit amb els alcaldes de la comarca preocupats pels robatoris i el cutiu de marihuana

Els alcaldes de la Selva van demanar la reunió amb el conseller d'Interior per tractar, sobretot, la problemàtica de les ocupacions il·legals, les plantacions de marihuana i els robatoris a interior d'habitatge. La trobada ha tingut lloc aquest dimarts a la seu del consell comarcal, a Santa Coloma de Farners. Els alcaldes li han transmès a Miquel Buch la seva preocupació per una sensació d'inseguretat creixent a la comarca.

El conseller d'Interior, Miquel Buch s'ha reunit aquesta tarda amb els alcaldes de la Selva, liderats pel president del seu Consell Comarcal, Salvador Balliu. La reunió també ha comptat amb la presència del director general de la Policia, Pere Ferrer, el director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí, i el director dels serveis territorials del Departament a Girona, Albert Ballesta, entre d'altres autoritats.

El conseller Buch ha destacat la disminució dels fets delictius a La Selva, que ha estat d'un 2,2% respecte de l'any anterior. Aquesta reducció ha tingut lloc "a les dues àrees policials de La Selva. S'ha donat a totes dues per separat al llarg de 2019" ha assenyalat. D'aquesta reducció general dels fets, també n'ha destacat la disminució dels robatoris amb força a domicili, que han baixat un 9,5% al 2019. "Això demostra la tasca i l'estratègia policial a La Selva, i a tot Catalunya, al llarg de 2019" ha dit el titular d'Interior.

El conseller també ha recalcat que "La Selva és una zona molt ben ubicada per la mobilitat dels grups delinqüencials, cosa que dificulta la feina de la policia, i tot i així les detencions estan pujant i els fets penals baixant".

Buch ha dit que "els mossos estan lluitant contra les xarxes de delinqüents però de vegades la normativa legal dificulta la feina del cos policial. Ha de canviar el codi penal per lluitar contra la reincidència: apostem per mesures com l'allunyament, la presó o altres mesures que penin i que no permetin que segueixin delinquint."

A aquesta aposta per l'enduriment del codi penal, s'hi sumaran "1.500 mossos al carrer entre aquest juny i el juny de l'any que ve. Més mossos en un temps rècord, i noves estratègies que sumen contra el crim organitzat", ha assenyalat.

Pel que fa a les ocupacions a domicilis, Buch ha assenyalat que "la feina es va fent però no sempre va tan ràpidament com tots voldríem: hi ha investigació, demostració de fets i autorització judicial, però s'està fent i s'estan realitzant detencions".

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha detallat que els 26 alcaldes i alcaldesses volien "aixecar el dit" i situar les problemàtiques de la comarca damunt al taula de la conselleria. Segons Balliu, a la Selva se centren principalment en les ocupacions il·legals per al cultiu de marihuana. Un problema que els alcaldes no poden afrontar "sols" i pel qual demana trobar solucions "entre tots".
"Qui cometi un delicte, que pagui pel que ha fet perquè hi ha gent que converteix la delinqüència en la seva professió", ha dit Balliu que també recull el guant de Buch i demana un enduriment del Codi Penal.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/126078_el-alcalde-dela-elvae-reuneixenambelcon-ellerbuchperparlardela-eguretatalacomarca-1.htm