logo
Imprimir
19-02-2020 | 16:47hs
•ALT EMPORDà

La Jonquera acollirà la primera prova de l'Open Girona BTT, el campionat de bicicleta de muntanya de referència a la província

El municipi es convertirà el proper 1 de març en l'epicentre de les curses de BTT en la modalitat XC (Cross Country)

El municipi de La Jonquera serà seu el proper 1 de març de la primera prova de l'Open Girona BTT, la cursa de bicicletes tot terreny que s'emmarca en el campionat de referència a la província de Girona en la modalitat XC (Cross Country). L'organització d'aquest esdeveniment corre a càrrec del Club Esportiu Tramuntana X-Trem i de l'Ajuntament de la Jonquera, que han presentat aquest dijous l'esdeveniment acompanyats dels corredors jonquerencs Júlia Pujol i Dídac Cuadros i del vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme, Carles Ferrer.

L'organització, amb Júlia Pujol al capdavant, ha dissenyat un circuit tècnic i molt atractiu que transcorre per corriols fins a arribar al menhir de Canadal. La sortida es realitzarà al carrer Major i hi haurà tres recorreguts per escollir segons la categoria. Per als més petits, l'organització ha ideat Kids Cup, una prova amb dues modalitats. La primera és d'1 quilòmetre, sortirà a les 9 del matí i serà per Prebenjamins i Benjamins. La segona serà de 3 quilòmetres,sortirà a les 9.30 del matí i està pensada per Principiants, Infantils i Alevins. Finalment, a les 10.30 del matí s'iniciarà la cursa mare: l'Open BTT Girona – La Jonquera, que recorrerà un circuit de 7,4 quilòmetres fins a donar 5 voltes. Aquesta està pensada per les categories Júnior, Èlit i Sub 23 fins a M40.

Aquesta cursa està limitada a corredors amb llicència de la Federació Catalana de Ciclisme, però gràcies a la creació d'una categoria transfronterera, també hi podran participar els corredors que arribin de la Catalunya Nord.

La jornada esportiva representa un escenari idoni per al bon ambient, la diversió, la pràctica de l'esport i el foment de la vida saludable i sostenible. Per a l'alcaldessa del municipi, Sònia Martinez, és "un honor per a la Jonquera acollir aquesta cursa i obrir el calendari del campionat provincial de l'Open BTT". "Aquesta és una oportunitat per posar en valor el nostre patrimoni natural, per on transcorrerà gran part de la cursa", ha destacat Martínez.

Què és l'Open BTT?

L'Open BTT de Girona és el campionat provincial amb més edicions de la península i el campionat referència d'aquesta modalitat a la província de Girona. Enguany La Jonquera acollirà la prova que encetarà el calendari de l'Open BTT Girona, el proper 1 de març, al qual la seguiran la prova a Castell Platja d'Aro (29 de març), la de Les Preses (13 d'abril), la de Sant Hilari Sacalm (17 maig) i la de Quart (24 de maig).
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/126087_lajonqueraacolliralaprimeraprovadelopengironabttelcampionatdebicicletademuntanyadereferenciaalaprovincia-2.htm