logo
Imprimir
24-02-2020 | 20:56hs
•CATALUNYA NORD

Puigdemont, a l’estadi de la USAP aquest divendres

L’expresident de la Generalitat farà la sacada d’honor del partit que el conjunt rossellonès jugarà contra el Rouen, en el marc d'una jornada omplerta d’activitats paral·leles

La visita de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont a Perpinyà anirà més enllà del seu parlament al Parc de les Exposicions. Tal com ha comunicat la Penya Trabucayres al seu compte de Twitter, l’actual eurodiputat serà present al partit que la Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà, la USAP, jugarà divendres davant del Rouen, un enfrontament pel Campionat de Pro D2 que es jugarà a partir de les vuit del vespre a l’estadi Aimé Giral, on Puigdemont farà la sacada d’honor. 

“Per nosaltres és molt important que el president Puigdemont vingui  al camp de la USAP. Això no va d'independència, sinó de solidaritat davant la dura repressió que pateixen els nostres germans del Sud”, explica el president del grup de suport del club, Vincent Panabieres, qui també és regidor a l’Ajuntament de Morellàs i les Illes. Com apunta l’edil, consultor en Relacions Internacionals de professió, l’esport “té uns valors universals de respecte i de llibertat d’expressió, i nosaltres sempre hem defensat i defensarem la nostra catalanitat”. “L’estadi és un altaveu perfecte per aquestes reivindicacions”, afegeix.  

Tal com detalla Panabieres, durant la jornada, més enllà del partit de rugbi, es preparen moltes altres activitats paral·leles per convertir la visita de Puigdemont en un acte festiu. “El club -en referència a la USAP- té previst fer activitats al voltant de la cultura catalana, com ara sardanes, actuacions castelleres o la presència de grups musicals, entre d’altres”. “Nosaltres, com sempre, amb les senyeres i les estelades reivindicarem el nostre orgull de ser català”, agrega. 

Més enllà de la Penya Trabucayres, fundada el 2014 i que l’any passat va obrir una delegació a Catalunya del Sud per enfortir els lligams a banda i banda de la frontera, qui també s’ha pronunciat amb relació a l’acte d’aquest divendres és la mateixa USAP, que a través del seu compte de Twitter, i amb un tuit en català, fet que no és el més habitual, ha destacat que el partit d’aquesta setmana serà “la festa de tots els catalans”.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/126501_puigdemontale-tadidelau-apaque-tdivendre--1.htm