logo
Imprimir
25-02-2020 | 15:03hs
•LA SELVA

Vidreres reviu la tradició del Ranxo de Carnaval

Aquest any s'ha potenciat el dinar de germanor amb taules i cadires a la plaça

Vidreres ha celebrat un any més el seu tradicional Ranxo, una de les cites més conegudes del Carnaval a les comarques gironines. Aquest àpat col·lectiu, que elabora més de 2.800 litres d'aquesta sopa pels qui s'acosten a la plaça de l'Oliva cada dimarts de Carnestoltes, ha potenciat aquest any el dinar de germanor.

És per això que s'han col·locat taules i cadires perquè tothom qui ho vulgui comparteixi el Ranxo, una tradició que Vidreres que fa més de 200 anys que se celebra i que s'ha mantingut viva gràcies a la col·laboració dels veïns i d'entitats com la Comissió del Ranxo.

L'organització de la festa però, comença molt abans de l'àpat, ja que tant diumenge com dilluns es fa la recollida d'ingredients per les cases de la vila i les cases de pagès. Avui, la cocció de les 28 peroles ha començat aviat gràcies a la vintena de ranxers i ranxeres per tenir-ho tot a punt a l'hora de dinar i servir les prop de 3.000 racions.

L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, destaca que és "un dels dies més importants del municipi", amb una festa que representa "l'orgull i la tradició d'un poble", amb participació no només dels veïns, sinó també de gent de les localitats del voltant o que recorre més de 50 i 60 km per ser amb nosaltres".

A més, ha detallat Camps, Vidreres juntament amb altres municipis que avui celebren àpats populars com sopes o arrossades, estan treballant conjuntament per aconseguir que aquestes festes siguin declarades patrimoni de la humanitat per la UNESCO.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/126553_vidrere-reviulatradiciodelranxodecarnaval-1.htm