logo
Imprimir
26-02-2020 | 19:34hs
•LA SELVA

Un total de 4.702 joves han realitzat alguna consulta a l'Oficina Jove del Consell durant l'any 2019

El nombre de consultes dels joves ha augmentat gràcies al treball en xarxa amb els tècnics municipals i a la intensiva activitat de l'Oficina a les xarxes socials

L'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha aconseguit uns molt bons resultats durant l'any 2019, segons indiquen els resultats presentats en la memòria anual. Durant l'any 2019, l'Oficina Jove ha registrat un total de 4.702 consultes de joves d'entre 16 i 35 anys, això representa un 15 per cent més respecte l'any anterior.

D'aquest total, destaquen 382 atencions a del servei d'orientació formatiu i laboral i les 98 persones joves del projecte Brigada Jove que han participat a les formacions realitzades per l'Oficina Jove.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, ha destacat la bona feina que s'està duent a terme al Consell i ha assenyalat que "l'Oficina és un element dinamitzador important de les polítiques de joventut i un dels únics recursos específics i de referència per a joves que hi ha a la comarca".

Pel que fa a les dades més significatives de l'any 2019, des d'aquesta Oficina s'han realitzat 89 xerrades als instituts d'educació secundària en el marc del projecte Nucli Jove a través del qual s'ha convidat als joves de manera informal i divertida, a reflexionar sobre la igualtat, al gènere, la sexualitat, la gestió de conflictes, entre altres. També, amb motiu de la celebració dels diferents dies mundials, els joves han participat en 26 dinamitzacions de les persones joves a través del joc de les habilitats per a la vida ideat per l'Oficina Jove de la Selva amb el suport de la Direcció General de Joventut.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, ha explicat "aquest any també s'han augmentat el nombre de projectes comarcals amb l'objectiu de complementar els serveis municipals destinats a joves, i han esdevinguts projectes d'èxit a la Selva.

Èxit dels projectes d'àmbit comarcal

Durant l'any 2019 es va fer la tercera edició de la Jornada de delegats de la Selva a la població de Sils. Hi van participar un total de 94 joves de 2n d'ESO, els tutors procedents de 14 instituts i 11 tècnics i dinamitzadors i dinamitzadores de la comarca.

Per segon any consecutiu, l'Oficina Jove ha organitzat una trobada comarcal cultural de joves, el Cul Inquiet, que sorgeix de la necessitat d'oferir noves propostes culturals i nous espais d'expressió per al col·lectiu juvenil dels municipis de la Selva. En total es van realitzar 5 tallers en l'àmbit cultural: gastronomia, dansa, circ, disseny, teatre i rep.

Així mateix, cal destacar que per primera vegada l'Oficina Jove ha ofert una formació destinada a joves amb l'objectiu d'endinsar-se en el lleure educatiu i l'educació amb valors tot compartint l'experiència amb altres persones de la comarca. Aquesta formació es va realitzar durant un cap de setmana de març a la casa de colònies de Can Vendrell i hi van participar 65 persones joves de 15 municipis i 16 professionals de joventut.

D'altra banda, en el transcurs de l'any passat també es van realitzar 38 inspeccions a casals d'estiu i 10 a instal·lacions juvenils per comprovar el compliment de la normativa i per garantir la seguretat dels menors d'edat que participen en aquest tipus d'activitats, sense recollir cap incidència destacable.

Des de l'Oficina Jove també s'ha contribuït al fet que l'Orquestra Jove de la Selva superi ja els 100 alumnes de 14 municipis diferents i hagi realitzat 122 assaigs i 13 concerts arreu de la comarca, a banda de les colònies musicals al juliol i un cap de setmana musical al setembre.

Cal destacar també que l'any 2019, l'Oficina Jove es va acreditar com a entitat d'enviament de joves voluntaris a Europa i ha augmentat el nombre d'orientacions (50 en relació a la mobilitat internacional.

El conseller comarcal de Joventut al Consell Comarcal de la Selva, Joan Antoni Hervías, s'ha mostrat molt satisfet per la tasca que s'ha realitzat al llarg d'aquests vuit anys. En aquest sentit, Hervias ha destacat: "L'Oficina Jove és un element dinamitzador important de les polítiques de joventut i un dels únics recursos específics i de referència per a joves que hi ha a la comarca."

Els bons resultats de l'Oficina Jove de la Selva són gràcies al treball en xarxa amb els municipis de la Selva, amb els seus tècnics de joventut i regidors, amb els quals s'ha dissenyat i executat 15 projectes comarcals i 67 activitats per atendre a les necessitats dels joves. Tots els municipis de la Selva estan desenvolupant projectes de joventut amb la col•laboració de l'Oficina Jove, amb la majoria dels quals existeix una coordinació tècnica per treballar com a antena de l'Oficina Jove. Així mateix cal destacar que 15 municipis participen del suport específic de l'equip de tècnics de l'Oficina Jove ( tècnics compartits de joventut) impulsat per la Direcció General de Joventut i el Consell Comarcal de la Selva.

Un total de 30.300 consultes en 9 anys i 3.400 orientacions individualitzades de recerca de feina

Des de la seva inauguració, l'any 2010, s'han atès 30.300 consultes de persones de la comarca bàsicament per temes de recerca de feina, habitatge o bé d'informació juvenil. En aquest període també s'han atès 256 persones joves en processos d'orientació individual de recerca de feina.

Si bé és cert que l'Oficina Jove del Consell Comarcal està situada a Santa Coloma de Farners, això no ha estat obstacle perquè s'arribi a tota la comarca i més en el públic jove, ja que Internet, especialment amb les xarxes socials, però també amb les accions descentralitzadores dels serveis i projectes de l'Oficina Jove als municipis, IES i punts d'Informació Juvenil, ha contribuït a l'equilibri territorial i a una major proximitat a la comarca.

L'Oficina Jove de la Selva del Consell Comarcal de la Selva forma part de la Xarxa Nacional per a l'Emancipació Juvenil de la Direcció General de Joventut, amb conveni des de l'any 2010 amb el Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/126675_untotalde4702jove-hanrealitzatalgunacon-ultaaloficinajovedelcon-elldurantlany2019-1.htm